שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סושי אינסייד-אאוט בסיסי / איתמר דוידוב

לפני שמנסים זה נראה נורא מסובך: איך גורמים לגרגרי אורז קטנים לעטוף אצות מבלי להתפזר? תחשבו הפוך, תנסו, תראו שזה די פשוט – אחרי הפעם הראשונה.


חומרים
4 אצות נורי
4-3 חופני אורז מבושל לסושי (ראה קישור למתכון בצד שמאל)
שומשום יפני שחור (לא להתבלבל עם קצח)
8 כפות סלמון קצוץ לקוביות קטנות
4 כפיות בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה
  1. מניחים אצת נורי אחת על מחצלת גלגול.
  2. מועכים בעדינות חופן אורז על פני כל האצה. מיישרים את הקצוות וגורפים את האורז בעדינות ממקום למקום כך שיתקבל דף נורי מצופה בשכבה אחידה של אורז המחובר לאצה אך לא דחוס מדי.
  3. מפזרים חצי כפית שומשום שחור על כל שטח הדף. לוחצים בעדינות כך שהשומשום ידבק לאורז.
  4. מרטיבים במעט מים מחצלת גלגול נוספת שנעטפה מראש בניילון נצמד. אוחזים במחצלת והופכים את הנורי עם האורז על המחצלת הלחה כשהשומשום השחור כלפי מטה.
  5. מסדרים שתי כפות סלמון קצוץ בשורה על החלק הקרוב של הנורי. אוחזים בקצה המחצלת הקרוב לגוף ומגלגלים אותה כך שהסלמון "יוחבא" בתוך הנורי השחור. ממשיכים לגלגל עד שהאורז ייגע ברול ויחבר את הרול למקומו. מייצבים ומיישרים את הרול לגליל אחיד ומשחררים.
  6. חותכים את הרול המתקבל ל-6 יחידות, מעמידים אותן על הצד החתוך ומפזרים מעט בצל ירוק מעל.

חזרה