שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טמאקי סושי (קונוסים) / איתמר דוידוב

להכנת הקונוסים – אף מסעדה יפנית לא קוראת להם "חרוטים" - דרושה מעט מיומנות, אורז, מספריים חדים לחיתוך נורי למשולשים, וכל השאר נתון לדמיון.


חומרים
5 אצות נורי
3 כוסות אורז מבושל לסושי (ראו מתכון בקישור מימין)
מלפפון חתוך לרצועות
4 כפיות עור סלמון פריך וחם ( ראו מתכון בקישור מימין)
8 שרוכי אבוקדו
2 כפיות קוויאר סלמון (ביצי דג כתומות)
מעט בצל ירוק קצוץ
להגשה
רוטב סויה
ווסאבי
אופן ההכנה
  1. חותכים את דפי הנורי באלכסון כך שיתקבלו מכל דף 2 משולשים שווים.
  2. מניחים משולש אחד על משטח עבודה יבש כשבסיסו הרחב פונה שמאלה וחוד אחד מופנה כלפי הגוף.
  3. מניחים על השליש הקרוב לגוף כמה רצועות מלפפון, שרוך או שניים של אבוקדו ומפזרים בצל ירוק קצוץ. המלפפון והאבוקדו צריכים לבלוט מעט מעבר לשטח דף הנורי.
  4. אוספים ביד לחה חופן אורז לא גדול, מעצבים אותו לצורת ביצה ומניחים על מחצית חלקו הקדמי של משולש הנורי, על האבוקדו והמלפפון.
  5. אוספים את חוד המשולש הקרוב לגוף ומדביקים בעזרת אצבע טבולה במעט מים בדיוק על חוד המשולש מימין. ממשיכים ומגלגלים את הנורי, תוך כדי "עיצובו" לקונוס אחיד, ומדביקים את החוד הנותר בעזרת מעט מים.
  6. על ארבעה מהקונוסים מפזרים את עור הסלמון הפריך, ועל הארבעה הנותרים – את ביצי הדגים. מגישים עם סויה ווסאבי.

טיפ:
ניתן להוסיף לקונוסים גם רצועות חביתה יפנית - והכי טעים, פס דק של אומשיסו (מחית שזיף סגול כבוש במלח, להשיג בחנויות מזון מן המזרח הרחוק).

חזרה