שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סושי הפוך על הפוך / איתמר דוידוב


חומרים
אורז סושי מבושל, בטמפרטורת החדר (ראו קישור למתכון בצד ימין)
4 אצות נורי
מלפפון חתוך לרצועות דקות
גזר חלוט במים חמים ומקורר, חתוך לרצועות דקות
4 שרוכי אבוקדו
ג'ינג'ר כבוש
אופן ההכנה
  1. מניחים את המחצלת על משטח עבודה יבש. מכינים קערה עמוקה מלאה במי ברז.
  2. מניחים דף נורי על המחצלת.
  3. מרטיבים ידיים בקערה ומנערים מעודפים. לוקחים חופן אורז ומועכים אותו מעט. מניחים תוך כדי מעיכה והחלקה, בחלקו הקדמי של דף הנורי. מיישרים ומתאימים את כמות האורז לגודל של השליש הקדמי של הנורי. מרטיבים ידיים מידי פעם לפי הצורך.
  4. מניחים במרכז האורז את המלפפון והאבוקדו, לכל רוחב האורז. אוחזים בקצה המחצלת ומגלגלים הלאה מכיוון הגוף, עד ששני קצוות האורז נפגשים וסוגרים על המלית. מהדקים בעזרת המחצלת את חלקי האורז, אך לא חזק מידי כדי שהסושי לא יתקבל דחוס ומפוצץ.
  5. מרטיבים שתי אצבעות במים ומסמנים את קצה עלה הנורי. מעט המים האלו ידביקו את חלקי האצה האחד לשני וכך הסושי לא ייפתח. מגלגלים עד הדבקה, משחררים מהמחצלת ומניחים על מגש. מכינים כך 4 רולים.
  6. ועכשיו לחלק המעניין: מניחים רול אחד על משטח עבודה. בעזרת סכין חדה חותכים אותו לאורכו לשני חלקים שווים. מניחים כל מחצית רול על חלקה החתוך וחותכים שוב לשניים. התקבלו ארבעה רבעי רול.
  7. מניחים בתוך תבנית מלבנית לסושי דף נורי חדש, כך שיבלוט מחוץ לתיבה. מניחים בתוכו בזהירות רבע רול חתוך כשהצדדים החתוכים פונים לתחתית ולדופן התיבה. מניחים את הרבע השני ממול. בחלל שנוצר ממלאים ברצועות הגזר, הבצל הקצוץ והג'ינג'ר הכבוש.
  8. מוסיפים מעל את שני הרבעים הנותרים, הפעם כשצידם החתוך פונה הצידה ולמעלה.
  9. סוגרים באופן הדוק ביותר את שולי דף הנורי ומדביקים במים. לוחצים מלמעלה כדי שהרול הענק יהיה אחיד ושומרים במקרר שעה.
  10. משחררים מהתבנית וחותכים לשישה ריבועים. שיעור המלאכה נגמר. בתאבון.

 

חזרה