שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט פסטה ואנטיפסטי איטלקי / אנה וגנר


חומרים
500 גרם פסטה קצרה או פטוצ'ינה
500 גרם קישואים מוצקים, חתוכים לרצועות צרות
פלפל אדום חתוך לרצועות צרות
250 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות
20 עלי עלי ריחן קצוצים דק
2 שיני שום קלופות ופרוסות דק
6 כפות שמן זית
2 גבעולי טימין
2 כפות חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור טרי, גרוס
מים
אופן ההכנה
  1. מחממים את השמן במחבת ומשליכים אליה את הירקות. מטגנים ומערבבים מדי פעם, על להבה גבוהה. אחרי חמש דקות מוסיפים את פרוסות השום ואת הטימין, מערבבים היטב, בוזקים מלח וזורים פלפל, מטגנים עוד דקה, מוסיפים חומץ בלסמי, מביאים לרתיחה, מכבים את הלהבה ומשאירים את הירקות במחבת.
  2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים.
  3. בעודה במסננת, מוסיפים לפסטה את קוביות חזה האווז ואת עלי הריחן ומערבבים היטב. מעבירים לקערה, מוסיפים את תכולת מחבת הירקות, כולל הנוזלים. מצננים, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים. את הסלט הזה אפשר לאכול גם למחרת היום.

חזרה