שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פיטיבייה במילוי עוף ושקדים / אבי שטייניץ


חומרים (4 מנות)
למעטפת:
1 חבילה (400 גרם) בצק עלים
ביצה טרופה למריחה
למלית:
1 קופסה תרד טרי שטוף ומנוקה מגבעולים
מרגרינה בטעם חמאה או חמאה, לטיגון
1 בצל קטן, קצוץ
3 שיני שום כתושות
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט
1 סלסלה פטריות ירדן קצוצות
1 סלסלה פטריות שמפיניון קצוצות
4 כפות יין לבן
1 גבעול טרגון או 1/2 כפית טרגון מיובש
600 גרם חזות עוף נקיים מעור ועצמות
50 גרם שקדים מטוגנים קלות
לעיטור:
שקדים קלויים
אופן ההכנה
  1.  חולטים את התרד לדקה במים רותחים, מסננים, מצננים לגמרי וקוצצים גס. 
  2. מחממים במחבת 20 גרם מרגרינה, או חמאה ומטגנים את הבצל והשום עד שהם מזהיבים. מוסיפים את התרד, מתבלים במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט, מערבבים, מוציאים מהמחבת ומצננים. 
  3. מחממים עוד 20 גרם מרגרינה או חמאה במחבת. מוסיפים את הפטריות ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את היין הלבן, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את עלי הטרגון ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים. מסירים מהאש ומצננים. 
  4. מחממים היטב מחבת פסים, משמנים מעט, מוסיפים את העוף וצורבים אותו צריבה קלה (אפשר לעשות פעולה זו גם בגריל). 
  5. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל מחצית לעיגול בקוטר 24 ס"מ ובעובי 3.5 מ"מ. 
    מניחים עיגול בצק על משטח העבודה, משאירים שוליים ברוחב 4 ס"מ ואת השאר מרפדים במחצית מכמות התרד. מניחים עת התרד את חזות העוף זה לצד זה ומפזרים עליהם את השקדים. מכסים בפטריות ולאחר מכן בשארית התרד (המלית צריכה להראות כמו גבעה קטנה). מברישים את שולי הבצק בביצה טרופה, מניחים את עלה הבצק השני על המלית ומהדקים את השוליים. חורצים בסכין את דוגמת הפיטיבייה - פסים מהמרכז כלפי חוץ, מורחים את פני הבצק בביצה טרופה ומאחסנים במקרר למשך שעתיים. 
  6. מחממים את התנור לחום בינוני - גבוהה (200 מעלות צלזיוס). מברישים את המאפה שוב בביצה ואופים 10 דקות. מנמיכים אתחום התנור לבינוני (170 מעלות צלזיוס) ואופים עוד 20 דקות עד שהמאפה מזהיב יפה.
חזרה