שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תבשיל בקר ושזיפים עם יין מרסלה במעטפת בצק / אבי שטייניץ


חומרים (6 מנות)
מעט שמן לטיגון
1 בצל גדול, קצוץ גס
1 ק"ג בשר בקר טרי (שריר או כתף) חתוך לקוביות
1/2 כוס יין אדום יבש
מלח ופלפל שחור
8 בצלי שאלוט קלופים
150 גרם שזיפים מיובשים שחורים, מגולענים
2 גבעולי טימין
1/3 כוס יין מרסלה
150 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות
1/2 כוס מרק צח
למעטפת:
100 גרם בצק עלים
1 ביצה טרופה למריחה
אופן ההכנה
  1.  מחממים את השמן בסיר כבד, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים מכל הצדדים כחמש דקות. מוסיפים את היין האדום, מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ- 25 דקות, עד שהבשר מתרכך חלקית. 
  2. במחבת נפרדת מטגנים את חזה האווז עד השחמה. מוסיפים את בצלי השאלוט, השזיפים והטימין, מתבלים בפלפל, מוסיפים את המרסלה ומבשלים 2-3 דקות. 
  3. מעבירים את תכולת המחבת לסיר הבשר, מוסיפים את המרק הצח, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה נוספת (או אופים בתנור בחום בינוני במשך כשעה וחצי). מצננים את התבשיל לטמפרטורת החדר ומעבירים לקערה חסינת חום. 
  4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 3.5 מ"מ, גדול מקוטר הקערה ב 4-6 ס"מ. מורחים את שולי הקערה מבחוץ בביצה טרופה, מכסים בעיגול הבצק ומהדקים היטב אל שולי הכלי. מורחים את הבצק בביצה ואופים 10 דקות. מנמיכים את חום התנור לבינוני (160 מעלות צלזיוס) ואופים עוד 12-15 דקות, עד שהבצק מזהיב יפה ומתנפח מהאדים הנוצרים בתוך הקערה. מגישים לשולחן ושוברים את הבצק להגשה.
חזרה