|
|
|
|
לימונצ'לו
/ מושיק זרקובר
|
חומרים
|
15 לימונים |
2 בקבוקי וודקה (1 ליטר כל אחד, רצוי 100% פרוף, פחות טעמי לוואי) |
1/2 4 כוסות סוכר |
5 כוסות מים |
אופן ההכנה |
- רוחצים את הלימונים היטב במים חמים עם מברשת ירקות. קולפים אותם דק (יש להמנע ככל האפשר מהלבן של קליפת הלימון כדי למנוע מרירות). שמים את הקליפות בכלי זכוכית בנפח 5 ליטר. יוצקים מעל בקבוק וודקה. אוטמים ושומרים במקום אפלולי בטמפרטורת החדר במשך 20 יום.
- כעבור 20 יום, מערבבים את הסוכר והמים, מרתיחים למשך 5 דקות ומצננים.
- מוסיפים לתערובת הוודקה והלימונים את תערובת הסוכר והוודקה השנייה, ומאחסנים למשך 20 יום נוספים. מסננים מהקליפות, מעבירים לבקבוק ומגישים קפוא.
| חזרה | | |