שלח להדפסה  
משקאות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לימונצ'לו / מושיק זרקובר


חומרים
15 לימונים
2 בקבוקי וודקה (1 ליטר כל אחד, רצוי 100% פרוף, פחות טעמי לוואי)
1/2 4 כוסות סוכר
5 כוסות מים
אופן ההכנה
  1. רוחצים את הלימונים היטב במים חמים עם מברשת ירקות. קולפים אותם דק (יש להמנע ככל האפשר מהלבן של קליפת הלימון כדי למנוע מרירות). שמים את הקליפות בכלי זכוכית בנפח 5 ליטר. יוצקים מעל בקבוק וודקה. אוטמים ושומרים במקום אפלולי בטמפרטורת החדר במשך 20 יום.
  2. כעבור 20 יום, מערבבים את הסוכר והמים, מרתיחים למשך 5 דקות ומצננים.
  3. מוסיפים לתערובת הוודקה והלימונים את תערובת הסוכר והוודקה השנייה, ומאחסנים למשך 20 יום נוספים. מסננים מהקליפות, מעבירים לבקבוק ומגישים קפוא.


חזרה