שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת מסקרפונה עם תפוחים בקרמל / ליאור אדרי מקונדיטורית "עוגה עוגה"


חומרים
לבצק פריך:
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
200 גרם סוכר
300 גרם קמח
1 ביצה
לתפוחים:
5 תפוחים 'גראנד סמית', קלופים, מגורענים וחתוכים לרבעים
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס מים
מיץ לימון טרי כף
120 גרם חמאה
למלית גבינה:
500 גרם גבינת מסקרפונה
5 ביצים
800 גרם גבינת שמנת 30% שומן
1 כוס סוכר
1 כף מיץ לימון טרי
1 כפית תמצית וניל
כלים:
תבנית קפיצית בקוטר 26 סנטימטרים, אטומה מלמטה (מצידה החיצוני) בנייר כסף
אופן ההכנה
  1.  מכינים את הבצק: מניחים את החמאה והסוכר בקערת מיקסר ומערבבים למחית אחידה. מוסיפים את הקמח בהדרגה עד לקבלת תערובת גרגירית. מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. חשוב לא לעבד את הבצק יתר על המידה ולא ללוש אותו ביד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך שעתיים לפחות. 
  2. מכינים את התפוחים: ממיסים את הסוכר במחבת מעל להבה נמוכה, מערבבים מידי פעם. כשהסוכר מקבל גוון זהוב מוסיפים את החמאה, מיץ הלימון והמים, ומערבבים היטב. מוסיפים את התפוחים ומבשלים על להבה בינונית, תוך ערבוב מתמיד במשך 5-7 דקות. התפוחים צריכים להתרכך, אבל לא יותר מידי. מוציאים את התפוחים מהמחבת ומסננים את הנוזלים. 
  3. מכינים את המלית: מעבירים את גבינת המסקרפונה לקערת המיקסר ומקציפים במהירות נמוכה במשך 5 דקות. מוסיפים ביצה אחת ומקציפים במשך 5 דקות נוספות.
  4.  בקערה נפרדת, שמים את גבינת השמנת, הסוכר, מיץ הלימון והוניל ומקציפים במהירות נמוכה במשך 5 דקות. מוסיפים ביצה וממשיכים להקציף במהירות נמוכה במשך 2 דקות, מוסיפים עוד ביצה, מקציפים עוד שתי דקות וממשיכים כך עם שאר הביצים. 
  5. מעבירים 1/3 מתערובת גבינת השמנת לתערובת המסקרפונה ומערבבים בעדינות. מעבירים את יתר תערובת גבינת השמנת ומקפלים לאט ובעדינות עד שמתקבלת תערובת חלקה. 
  6.  מרכיבים את העוגה: מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגול בגודל התבנית, ומניחים אותו על תחתית התבנית. על הבצק מסדרים את התפוחים בצורה של עלי כותרת, ומעל יוצקים את תערובת הגבינות.
    אופים בתנור שחומם מראש ל 150 מעלות צלזיוס במשך 80 דקות. כשהעוגה מוכנה, מכבים את התנור, פותחים את הדלת ומשאירים את העוגה בתנור במשך שעתיים עד שהיא מתקררת לגמרי, כך היא לא "תיפול".

חזרה