שלח להדפסה  
משקאות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

גרניטה של קפה עם קלואה ושמנת מתוקה / רון כהן (שפאץ)


חומרים (4 מנות)
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס של קפה טרי וחזק – פילטר חזק או נס קפה מ 3-4 כפיות קפה
1/2 כוס נוספת של מים קרים
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס ליקר קלואה
אופן ההכנה
  1. בסיר קטן מחממים קלות 1/2 כוס מים וממיסים את הסוכר. מעבירים לקערה ומכניסים למקרר ל 10 דקות של צנון.
  2. מוסיפים את שאר החומרים לקערה, מערבבים היטב ומכניסים למקפיא לשעתיים לפחות או עד שהתערובת קפואה לגמרי.
  3. מוציאים את המיקפא מהפריזר, שוברים למספר חתיכות, מכניסים לבלנדר או למעבד מזון ומרסקים עד לקבלת ברד. כאן יש להזהר ולא לטחון את המקפא יתר על המידה כי אז הוא יתחמם ויחזור למצב הצבירה הנוזלי ממנו התחיל. אחרי שקיבלנו ברד מחזירים אותו אל הכלי והמקפיא לשעה של הקפאה נוספת.
  4. מגישים בכלים אשר שהו במקפיא 15 דקות לפחות.

חזרה