שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

גרניטה של עגבניות, סלרי וטבסקו / רון כהן (שפאץ)

הגרניטה יכולה להיות מוצלחת לא פחות בתור מנת פתיחה מרעננת. הבשרניות של העגבניות והרעננות של הסלרי מקבלים עדוד ועקיצה מן הטבסקו.


חומרים (4 מנות)
700 גרם עגבניות בשלות ואדומות
5 גבעולי סלרי קטנים
6 טיפות טבסקו
כפית מיץ לימון טרי
מעט מלח
מעט סוכר
כמה עלי כוסברה לקישוט
אופן ההכנה
  1. קולפים את העגבניות בזהירות, מוציאים את אזור החיבור של העגבניה אל הענף וסוחטים החוצה את הגרעינים והנוזלים.
  2. שוטפים היטב את הסלרי ופורסים דק.
  3. שמים בקערת הבלנדר את העגבניות, הסלרי, הטבסקו ומיץ הלימון ומרסקים עד דק. בודקים את הטעם שהתקבל ומוסיפים סוכר או מלח אם צריך.
  4. מסננים במסננת צפופה.
  5. מכניסים את התערובת למקפיא לשעתיים לפחות או עד שהיא קפואה לגמרי.
  6. מוציאים את המיקפא מהפריזר, שוברים למספר חתיכות, מכניסים לבלנדר או למעבד מזון ומרסקים עד לקבלת ברד. כאן יש להזהר ולא לטחון את המקפא יתר על המידה כי אז הוא יתחמם ויחזור למצב הצבירה הנוזלי ממנו התחיל. אחרי שקיבלנו ברד מחזירים אותו אל הכלי והמקפיא לשעה של הקפאה נוספת.
  7. מגישים בצלוחיות אישיות קפואות ומקשטים בכמה עלים של כוסברה.

חזרה