שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פיסאלאדייר / אנה וגנר

הדבר הטעים הזה מגיע מדרום צרפת והוספנו לו טונה מפני שהוא משווע לטונה. הבסיס דומה לפוקאצ'ה, אבל אנחנו לא נתחיל להתעסק עם בצק שמרים. אפשר גם בצק עלים.


חומרים
2 קופסאות טונה קטנות
1/2 קילו בצק עלים מופשר
1/2 קילו בצל חתוך לטבעות
20 זיתים שחורים מגולענים
10-15 פילטים של אנשובי
1 כפית סוכר
פלפל שחור גרוס טרי
3 כפות גבינת קשקבל מגוררת דק
אופן ההכנה
  1.  מחממים תנור ל – 180 מעלות צלזיוס. 
  2.  משמנים תבנית אפייה מלבנית (רצוי מפיירקס), מרדדים את הבצק לעלה דק ורבוע. מכסים את רצפת התבנית ואת דפנותיה בבצק 
  3. מגירים את השמן של הטונה לתוך מחבת. מחממים אותו מעט, ומניחים בה את הבצלים החתוכים. מכסים את המחבת ונותנים לבצלים "להזיע" בשמן – כלומר, מאדים אותם עד שהם שקופים אבל לא זהובים, עניין של 10 דקות על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים כפית סוכר, מערבבים, מטגנים עוד דקה תוך כדי ערבוב. 
    מחליקים את הבצל לתוך מסננת כדי להיפטר מעודפי השמן.
  4.  מסדרים שכבת בצל על הבצק, מעליה מפוררים את הטונה, טוחנים פלפל שחור, מסדרים את האנשובים ואופים בתנור במשך 20 דקות או עד ששולי המאפה מזהיבים והבית מתמלא ניחוח.
  5. מפזרים ממעל את הקשקבל ואופים עוד 3-4 דקות. מגישים פושר או קר.

חזרה