קטשופ תוצרת בית
/ פיליס גלזר
מתכון עם טעם כמט כמו המסחרי, אבל עם הרבה פחות סוכר (פה משתמשים בכלל בדבש) ומלח, ובלי חומר משמר.
|
חומרים
|
1 עלה דפנה |
חתיכת מקל קינמון |
שן שום |
1/4 כפית מסמרי ציפורן |
1.5 ק"ג עגבניות בשלות וקלופות |
1 בצל קטן |
1.5 כפות דבש |
4-3 כפות חומץ תפוחים |
1/2 כפית מלח |
פלפל חריף או טבסקו לפי הטעם |
אופן ההכנה |
- חותכים פיסת בד גאזה ("בד ערבי", "בד גבינה"), שמים בפנים את עלה הדפנה, קינמון, שום וציפורן - וקושרים. שמים בסיר.
- במעבד מזון או ממחה, כותשים את העגבניות והבצל ומוסיפים לסיר עם הדבש ויתר החומרים. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית. בבחישה מדי פעם, עד שהנוזלים מתאדים והתערובת מתעבה.
- מרחיקים את שקית התבלינים, טועמים, מתקנים תיבול ויוצקים לצנצנת סטרילית. מכסים ושומרים במקרר עד חודש ימים. אפשר גם להקפיא.
|
חזרה |