שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פוקצ'ה / אריק חכימי


חומרים (8 מנות)
50 גרם שמרים טריים
3/4 ליטר מים פושרים
1 ק"ג קמח
3 כפות סוכר
8 כפות שמן זית
1 כף מלח
2 כפות רוזמרין קצוץ גס
אופן ההכנה
  1. ממיסים את השמרים במעט מהמים, עם 2 כפות קמח והסוכר. כשהבלילה תופחת מוסיפים את שארית הקמח, המלח, הרוזמרין ו - 3 כפות שמן ומערבבים. מוסיפים מים בהדרגה ותוך כדי לישה, עד שמתקבל בצק חלק ומעט דביק.
  2. מעבירים לכלי גדול, מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה. כשהבצק מכפיל את נפחו מוסיפים מעט קמח ומעבדים שוב לבצק חלק ולא דביק.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס), משמנים את תבנית התנור ב - 2 כפות שמן זית ומפזרים מעט קמח.
  4. מרדדים את הבצק לעלה בגודל התבנית, מעבירים לתבנית ומורחים ב - 3 כפות השמן הנותרות. מחוררים במזלג ומניחים לתפיחה כ - 20 דקות. אופים 15-20 דקות, עד שהבצק מקבל גוון חום בהיר (הפוקצ'ה צריכה להיות רכה).
  5. מגישים חם ואם רוצים בוזקים מלמעלה מלח גס.
חזרה