שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פורי - לחם הודי / איתמר דוידוב

פורי, זהו לחם הודי מטוגן, רך וטעים. נהוג לטגנו במחבת קעורה מעט הנקראת קרהאי.


חומרים
1 כוס קמח מלא מנופה
1 כוס קמח לבן
1/2 כפית מלח
4 כפות שמן תירס
1/2 כוס מים חמימים
שמן לטיגון
אופן ההכנה
  1. בקערת מעבד מזון מניחים את שני סוגי הקמח והמלח. מערבבים.
  2. מוסיפים את השמן ומפעילים לערבוב מהיר עד לקבלת תערובת פירורית אחידה.
  3. מוסיפים את המים ומערבבים שוב עד קבלת כדור בצק די קשה. לשים עד שהכדור אחיד. מורחים את הכדור במעט שמן, מכסים ומניחים לשעה.
  4. לשים את הכדור שוב ומחלקים את הכדור ל - 12 כדורים שווים. מצפים בשמן ומכסים. מניחים לחצי שעה.
  5. מרדדים כל כדור ל"פיתה" בקוטר 15 ס"מ. מחממים שמן במחבת בעלת שוליים גבוהות עד שהשמן חם למדי.
  6. מניחים בזהירות פורי אחד במחבת ומטגנים. מזיזים אותו מצד לצד כדי שיקבל את החום באופן אחיד. הפורי יתנפח מעט. הופכים ומטגנים מהצד השני. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מטגנים כך את כל הפורי.
חזרה