שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מנטו – כיסונים בוכאריים מאודים / איתמר דוידוב

אצל הבוכארים כל המשפחה משתתפת בהכנת המנטו. המומחה מרדד (או מרדדת) את הבצק וחותך (כת) לריבועים. את המילוי עושים כולם והעבודה רצה. טיפ חשוב: ניתן בהחלט להכין כמות גדולה ולהקפיא, לפני האידוי כמובן.


חומרים
3/4 1 כוסות קמח לבן
3 כפות שמן
1 כוס מים
1/2 כפית מלח
למלית:
500 גרם בשר כבש ללא שומן, קצוץ לקוביות של 1/2 ס"מ
3 בצלים בינונים קצוצים קטן
מלח ופלפל שחור
1/3 כוס שמן תירס
אופן ההכנה
  1. בקערה בינונית מערבבים את הקמח והמלח. מוסיפים את המים והשמן ולשים לכדור בצק אחיד שאינו דביק. מטפטפים עוד כמה טיפות שמן לציפוי כדור הבצק ומכסים. מניחים בצד ל-20 דקות.
  2. בינתיים מכינים את המלית. מערבבים את כל החומרים יחד היטב ושומרים במקרר.
  3. מקמחים את משטח העבודה במעט קמח ופותחים את כדור הבצק לעיגול. מותחים את יריעת הבצק עד לקבלת עיגול גדול ודקיק, כמעט שקוף. מניחים לכמה דקות, כדי שפני השטח של הבצק יתייבשו מעט.
  4. חותכים לריבועים בגודל 10X10 ס"מ ומסדרים לערמה.
  5. משמנים את תחתית סיר האידוי, או מרפדים בעלה חסה או נייר אפיה.
  6. מניחים במרכז כל ריבוע כפית מלית.
  7. מהדקים שתי פינות נגדיות של ריבוע הבצק אחת לשניה, בחפיפה. חוזרים על הפעולה עם שתי הפינות הנגדיות שנותרו. נוצרת "חבילה" בעלת ארבע אזני בצק בולטות.
  8. מהדקים בחפיפה את שתי הפינות הסמוכות אחת לשניה. חוזרים על התהליך עם שתי הפינות הקרובות שנותרו. מניחים בסיר האידוי. ממלאים באופן זהה את כל ריבועי הבצק.
  9. ממלאים מים בחלקו התחתון של סיר האידוי ומרתיחים. מכניסים את רשת האידוי כשהכיסונים יושבים עליה, מכסים במכסה ומאדים 20 דקות. מוציאים ומניחים צלחת הפוכה על הכיסונים. הופכים את מגש האידוי והכיסונים ביחד, מסירים את מגש האידוי, מניחים צלחת הגשה מעל והופכים שוב. 
  10. להגשה: זולפים מעט שמן (תירס או זית או שילוב של שניהם) ומגישים חם.

חזרה