שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אושפלו / איתמר דוידוב

מאכל בוכארי. נהוג להגיש עם סלט ירקות חתוך קטנטן המורכב מעגבניות, בצל, מלפפונים, כוסברה קצוצה, מלח, פלפל, מעט שמן, מעט לימון ושתי כפות מים.


חומרים
500 גרם בצל יבש פרוס לחצאי טבעות
500 גרם בשר כבש חתוך לקוביות או בשר עוף, חתוך גם הוא
1/2 כוס שמן
מלח ופלפל שחור
3/4 ק"ג גזר חתוך לגפרורים ארוכים
500 גרם אורז
מים רותחים
אופן ההכנה
  1. מחממים שמן בסיר עמוק ומטגנים את הבצל במשך חמש דקות. לא משחימים.
  2. מוסיפים את בשר הכבש או את נתחי העוף ומאדים יחד כמה דקות. מוסיפים מים לכיסוי הבשר והבצל ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור. מכסים בגזר. לא מערבבים. מכסים ומבשלים עד שהבשר כמעט רך לגמרי, בערך 40 דקות. משלב זה והלאה אסור לערבב כדי לשמור על מבנה השכבות.
  3. כשכל החומרים כבר בסיר, שוטפים את האורז במים ומשרים אותו במים רותחים עד שהבשר מוכן, בערך חצי שעה. מסננים את האורז מהמים ומוסיפים לסיר. מתבלים במלח ומוזגים מעל מים רותחים עד גובה האורז ועוד קצת. מכסים ומבשלים עשרים דקות בלהבה נמוכה. כמויות המים אינן ניתנות לפי מידה מדויקת, מאחר וקיימים בשוק סוגי אורז שספיגת המים שלהם שונה מאוד זה מזה.
  4. מסירים את המכסה ומערבבים רק את שכבת האורז, בלי לערבב לתוכו את הגזר.
  5. מגישים את האושפלו לחלקיו: את האורז בערימה, את הבשר לצידו ואת הגזר כמצע חם לבשר.

חזרה