שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אוש-בכש - תבשיל כבש ואורז בוכארי / איתמר דוידוב

אחד המאכלים העתיקים והמשעשעים של בוכרה, אם בישול משעשע אתכם, הוא האוש-בכש (אוש=אוכל), או בקיצור, בכש. זהו מאכל המבוסס על אורז המבושל בשק בד בסיר עם מי מלח, ולכן נקרא לעיתים גם חלתי-בכש כלומר, בכש בחלוק.


חומרים
3 בצלים קצוצים קטן
500 גרם בשר כבש חתוך לקוביות של חצי ס"מ
5 כוסות אורז עגול שטוף היטב
2 חבילות כוסברה שטופה וקצוצה דק (ניתן להוסיף כוס נענע טריה קצוצה)
1.5 כפיות מלח
1/3 כוס שמן
לטכניקה העתיקה:
10 ליטר מים
2 כפות מלח
לטכניקה העכשווית:
5 כוסות מים
אופן ההכנה


בטכניקה העתיקה:

  1. מערבבים את כל החומרים בקערה וממלאים לתוך שקית בד עמידה (עשויה בד גבינה חזק). קושרים את פתח השקית בחוזקה, אך משאירים רווח של 2 אצבעות בין הקשר לבין קצה השקית, כדי שלאורז יהיה מקום לתפוח.
  2. מרתיחים 10 ליטר מים בסיר גדול. משרתחו המים, מוסיפים את המלח ומכניסים פנימה את השקית, מכסים ומבשלים שלוש שעות, מקפים את הקצף הנוצר על פני המים. הופכים מידי פעם.
  3. מוציאים את השקית מהסיר ומנגבים את הקצף שנדבק אליה. משחררים את פתח השקית ומנערים את האורז המבושל לקערה. מקפיצים את האורז הדחוס בעזרת כף ומגישים מיד.

 

בטכניקה עכשווית:

  1. בסיר בינוני, מחממים את השמן ומזהיבים בו את הבשר. אם הבשר דורש בישול ממושך, זה הזמן לאדות אותו עד שהוא כמעט מתרכך לחלוטין.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים, בלי להשחים, עד שהוא מתרכך ונעשה שקוף. מוסיפים את המים, המלח, הפלפל, הכוסברה השטופה והנענע (אם משתמשים) ומכסים. מביאים לרתיחה. משרתחו המים, מוסיפים את האורז ומערבבים פעם אחת. מכסים ומביאים לרתיחה. מערבבים שנית, מנמיכים להבה, מכסים במכסה ורצוי גם בכמה מגבות מטבח עבות. מבשלים 20-15 דקות. מסירים מכסה ומערבבים תוך כדי הקפצת האורז. מכסים שוב (ומכבים את האש) ומניחים ל-10 דקות לפני ההגשה.



חזרה