שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חלבת אגוזים או פיסטקים / איתמר דוידוב

להכנת מתכון זה נחוצה סבלנות וגם מעט נסיון. הנקודה החשובה היא הכנת סירופ הסוכר. נסיון או שניים ותתגברו גם על המכשלה הזו. התוצאה שווה את המאמץ.


חומרים
1 ק"ג אגוזי פקאן קלופים או פיסטוקים קלופים
1 ק"ג סוכר
1/3 כוס מיץ לימון
1 כוס מים
250 גרם אגוזי פקאן או פיסטוק קלופים וטחונים (אפשר להשתמש בקוקוס טחון)
1 קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה
  1. מכניסים את האגוזים או הפיסטוקים לתנור בחום 150 מעלות ואופים 15 דקות. מערבבים מדי פעם. מקררים.
  2. טוחנים את האגוזים או הפיסטוקים במעבד מזון עד שהאגוזים טחונים לאבקה. לא לטחון זמן ממושך כדי לא להגיע למרקם שומני שאינו רצוי.
  3. מרתיחים בסיר בינוני את הסוכר והמים. מסירים קצף. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עד לכדור רך. (כדור רך הוא נקודה בה הסירופ כל כך סמיך, שלוקחים כפית ממנו וטובלים בכלי עם מי קרח. הסירופ מתגבש לכדור השומר על צורתו)
  4. אחרי שמתקבל כדור רך, מרתיחים את הסירופ חצי דקה נוספת.
  5. שופכים את האגוזים הטחונים לתוך הסירופ הרותח ומכבים את הלהבה. מערבבים בחוזקה עד שהתערובת אחידה ויציבה.
  6. משמנים תבנית רבועה ויוצקים את התערובת בעודה חמה מאוד ומשטחים בעזרת כף.
  7. מערבבים את כמות האגוזים הנוספת עם קליפת הלימון המגוררת ומפזרים על פני החלבה. מקררים מעט.
  8. מסמנים חריצים לקבלת ריבועים בגודל 4X4 ס"מ וחותכים כשהחלבה חמימה. מקררים לגמרי (לא במקרר) לפני שמשחררים מהתבנית. שומרים בכלי אטום ואוכלים קצת קצת.

חזרה