מרק קרם פלפלים בשני צבעים
/ אבי שטייניץ
מכינים את שני המרקים באותה דרך בדיוק, ולכן יש לבצע את הוראות ההכנה פעמיים.
|
חומרים
|
למרק פלפלים אדומים: |
1 כף חמאה |
3 כפות שמן זית |
1 בצל קצוץ |
1/2 כרישה (החלק הלבן בלבד), פרוסה |
1 כף שטוחה שום קצוץ |
10 פלפלים אדומים קלויים וקלופים |
3 כפות יין לבן |
3 כפות רוטב עגבניות מוכן |
2 כוסות מרק ירקות צח |
2 גבעולי רוזמרין קצוצים |
מלח ופלפל שחור |
למרק פלפלים צהובים: |
1 כף חמאה |
3 כפות שמן זית |
1 בצל קצוץ |
1/2 כרישה (החלק הלבן בלבד), פרוסה |
1 כף שטוחה שום קצוץ |
10 פלפלים צהובים קלויים וקלופים |
3 כפות יין לבן |
2 כוסות מרק ירקות צח |
1 תפוחי אדמה מגורר גס |
1 כפית טימין קצוץ |
1/2 כפית אבקת קארי |
1/2 כפית פלפל קאיין טחון |
מלח ופלפל שחור |
אופן ההכנה |
- מחממים את השמן, מוסיפים את החמאה וממיסים. מטגנים את הבצל, הכרישה והשום עד שהם שקופים. מוסיפים את הפלפלים ומערבבים. מוסיפים את היין ומניחים לו להתאדות במשך 2 דקות. מוסיפים את שאר המרכיבים, מבשלים 1/2 שעה ומרסקים.
- מוזגים לכל צלחת משני המרקים, בשתי מצקות. מזלפים מעט שמן זית לכל צלחת ומקשטים במעט קרם פרש.
|
חזרה |