שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט נודלס, עוף ותרד / אנה וגנר


חומרים
500 גרם נודלס
500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות דקות
500 גרם תרד טרי, שטוף היטב וקטום-גבעולים
עלים מעשרה גבעולי כוסברה לא חובה
צרור בצל ירוק
2 כפות שמן שומשום
2 כפות רוטב סויה מאיכות טובה
3 כפיות סוכר
1 כף חומץ הדרים או חומץ אורז
2 כפות שומשום
כף שורש ג'ינג'ר פרוס
מלח ופלפל לבן
מים
אופן ההכנה
  1.  מחממים מים בסיר קטן, משליכים לתוכו את פרוסות הגי'נג'ר ואת רצועות העוף, ממליחים, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות. מסננים ומניחים את פרוסות העוף בצד. 
  2. מערבבים את חומרי הרוטב: סויה, חומץ, סוכר, שמן שומשום ובצל ירוק.
  3. מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן. 
  4. מניחים את עלי התרד במסננת.מסננים את הנודלס מעל לעלי התרד – כך הם נחלטים במידה הנכונה. מערבים מיד, מוסיפים את רצועות העוף ואת הרוטב. מערבבים. 
  5. מחממים מחבת קטנה וזורים לתוכה את זרעוני השומשום. קולים אותם, בערך 3 דקות, על להבה נמוכה ותוך ערבוב מתמיד. נזהרים שלא ייחרכו. 
  6. מפזרים את הזרעונים מעל לסלט ומערבבים.
  7. מצננים, שולחים למקרר לשעתיים.

    חובבי השרצים יכולים להחליף את העוף בשרימפס: אותם יש לבשל במים רותחים לא יותר מ–3 דקות, עד שהם נהיים ורודים.

חזרה