|
|
|
|
סלט נודלס, עוף ותרד
/ אנה וגנר
|
חומרים
|
500 גרם נודלס |
500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות דקות |
500 גרם תרד טרי, שטוף היטב וקטום-גבעולים |
עלים מעשרה גבעולי כוסברה לא חובה |
צרור בצל ירוק |
2 כפות שמן שומשום |
2 כפות רוטב סויה מאיכות טובה |
3 כפיות סוכר |
1 כף חומץ הדרים או חומץ אורז |
2 כפות שומשום |
כף שורש ג'ינג'ר פרוס |
מלח ופלפל לבן |
מים |
אופן ההכנה |
- מחממים מים בסיר קטן, משליכים לתוכו את פרוסות הגי'נג'ר ואת רצועות העוף, ממליחים, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות. מסננים ומניחים את פרוסות העוף בצד.
- מערבבים את חומרי הרוטב: סויה, חומץ, סוכר, שמן שומשום ובצל ירוק.
- מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן.
- מניחים את עלי התרד במסננת.מסננים את הנודלס מעל לעלי התרד – כך הם נחלטים במידה הנכונה. מערבים מיד, מוסיפים את רצועות העוף ואת הרוטב. מערבבים.
- מחממים מחבת קטנה וזורים לתוכה את זרעוני השומשום. קולים אותם, בערך 3 דקות, על להבה נמוכה ותוך ערבוב מתמיד. נזהרים שלא ייחרכו.
- מפזרים את הזרעונים מעל לסלט ומערבבים.
- מצננים, שולחים למקרר לשעתיים.
חובבי השרצים יכולים להחליף את העוף בשרימפס: אותם יש לבשל במים רותחים לא יותר מ–3 דקות, עד שהם נהיים ורודים.
| חזרה | | |