שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סקונס מתוקים / אנה וגנר

המתכון שלפניכם מייצר סקונס אווריריים ונימוחים.


חומרים
2 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
6 כפות חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 ביצים
7 כפות חלב או 6 כפות חלב וכף שמנת מתוקה
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל – 180 מעלות צלזיוס. מניחים נייר אפייה בתבנית וזורים עליו מעט קמח.
2. בקערה, מערבבים קמח, סוכר, מלח ואבקת אפייה. מוסיפים את החמאה ומעבדים אותה לתוך הקמח באצבעות, עד שמתקבל משהו שדומה לבורגול במרקמו.
3. בקערה קטנה, טורפים את הביצים עם החלב.
4. שופכים את התערובת מעל לבצק, ומעבדים בידיים לכדור.
5. מניחים את הכדור על משטח מקומח ומרדדים אותו לעיגול שקוטרו בערך 25 סנטימטר ועוביו סנטימטר וקצת.
6. בעזרת כוס גדולה, קורצים עיגולים מן הבצק. אוספים את הבצק הנותר לכדור, מרדים וקורצים שוב, עד שנגמר. התוצאה היא 12-15 סקונס.
7. מעבירים לתבנית האפייה ומשם לתנור. אופים בערך 20 דקות או עד שפני המאפה מזהיבים. מגישים חם או בטמפרטורת החדר, עם קרם פרש וריבת תות בקערות קטנות ונאות שבתוכן מניחים כפית לנוחות הסועדים.


חזרה