שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סקונס מלוחים / אנה וגנר


חומרים
3 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כף סוכר
1 כפית מלח
8 כפות חמאה
כוס גבינת צ'דר מגוררת (בערך 125 גרם)
1 כף גרגרי פלפל שחור גרוס
1 כוס ריוויון
מעט חלב לזיגוג
אופן ההכנה
  1. מערבבים קמח, מלח, סוכר, אבקת אפיה וסודה לשתייה בקערה. מוסיפים את החמאה, הגבינה והפלפל ומעבדים עד שמתקבל משהו שדומה לבורגול במרקמו. מאחדים לכדור, מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  2. מוסיפים לכדור הבצק את הריוויון ומעבדים שוב לכדור, אבל לא מתעסקים עם זה יותר מדקה, גם אם הבצק נראה לכם לא אחיד. מניחים על משטח מקומח, מרדדים למלבן של 20X30 סנטימטר בערך.
  3. בעזרת מרית או שתים מעבירים את הבצק לתבנית אפייה משומנת. בסכין חדה, חותכים אותו ל-40 ריבועים קטנים בגודל 4 ס"מ בערך. מפרידים בין הריבועים בעזרת הסכין, מברישים כל ריבוע במעט חלב (אפשר גם לעשות עיגולים, כמובן)
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס, במשך 20-15 דקות, או עד שהסקונס שחמחמים בתחתיתם וזהובים ממעל. מוציאים מן התנור מייד, מצננים כמה דקות ומגישים.

חזרה