שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף בשום ועשבי תיבול / אופיר כהן


חומרים (6 מנות)
4 שוקי עוף
4 כרעי עוף
3 תפוחי אדמה
1 בטטה
20 שיני שום
12 בצלצלי שאלוט
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
שמן זית
1 כף פפריקה
1 כף כמון
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. משמנים תבנית פיירקס או חרס בשמן זית. מניחים את חלקי העוף. מכניסים את שיני השום בין הבשר לעור.
  2. חותכים את תפוחי האדמה והבטטה לקוביות בינוניות ומניחים בין חלקי העוף. מפזרים את בצלצלי השאלוט.
  3. קוצצים דק דק את הפטרוזיליה והכוסברה מערבבים ומפזרים מעל.
  4. מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה וכמון.
  5. יוצקים כוס שמן זית מעל ומערבבים הכל כך שכל החלקים יתובלו.
  6. מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות. אופים במשך 15 דקות, מכסים בנייר כסף ואופים עוד 25 דקות.
  7. מורידים את הנייר ואופים עוד 20 דקות.
  8. ניתן להכין עם בשר כבש או טלה או כתף בקר במקום העוף. כמו כן ניתן לשנות את התוכן הנוסף.


חזרה