|
|
|
|
עוף בשום ועשבי תיבול
/ אופיר כהן
|
חומרים (6 מנות)
|
4 שוקי עוף |
4 כרעי עוף |
3 תפוחי אדמה |
1 בטטה |
20 שיני שום |
12 בצלצלי שאלוט |
צרור פטרוזיליה |
צרור כוסברה |
שמן זית |
1 כף פפריקה |
1 כף כמון |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- משמנים תבנית פיירקס או חרס בשמן זית. מניחים את חלקי העוף. מכניסים את שיני השום בין הבשר לעור.
- חותכים את תפוחי האדמה והבטטה לקוביות בינוניות ומניחים בין חלקי העוף. מפזרים את בצלצלי השאלוט.
- קוצצים דק דק את הפטרוזיליה והכוסברה מערבבים ומפזרים מעל.
- מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה וכמון.
- יוצקים כוס שמן זית מעל ומערבבים הכל כך שכל החלקים יתובלו.
- מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות. אופים במשך 15 דקות, מכסים בנייר כסף ואופים עוד 25 דקות.
- מורידים את הנייר ואופים עוד 20 דקות.
- ניתן להכין עם בשר כבש או טלה או כתף בקר במקום העוף. כמו כן ניתן לשנות את התוכן הנוסף.
| חזרה | | |