|
|
|
|
סלמון מבושל על מצע של מלח
/ רותי קינן
|
חומרים (6 מנות)
|
6 נתחי פילה סלמון שמשקלם כ-150 גרם כל אחד, עם העור |
500 גרם מלח ים גס (מלח בישול) |
אופן ההכנה |
- שוטפים את נתחי הסלמון ומייבשים היטב. מפזרים את המלח בשכבה אחידה על תחתית מחבת גדולה וכבדה, בעלת מכסה.
- מניחים את המחבת עם המלח על להבה גבוהה. מסדרים את נתחי הדג על המלח, עם העור כלפי מטה. מכסים את המחבת ומבשלים 10 דקות בדיוק.
- מוציאים את נתחי הדג מהמחבת. העור יישאר דבוק למלח והדג יינתק ממנו בקלות. מניחים את הדגים על צלחת הגשה ויוצקים עליהם את הרוטב.
- מגישים עם תפוחי-אדמה מבושלים וירקות מאודים בחמאה.
| חזרה | | |