שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלמון מבושל על מצע של מלח / רותי קינן


חומרים (6 מנות)
6 נתחי פילה סלמון שמשקלם כ-150 גרם כל אחד, עם העור
500 גרם מלח ים גס (מלח בישול)
אופן ההכנה
  1. שוטפים את נתחי הסלמון ומייבשים היטב. מפזרים את המלח בשכבה אחידה על תחתית מחבת גדולה וכבדה, בעלת מכסה.
  2. מניחים את המחבת עם המלח על להבה גבוהה. מסדרים את נתחי הדג על המלח, עם העור כלפי מטה. מכסים את המחבת ומבשלים 10 דקות בדיוק.
  3. מוציאים את נתחי הדג מהמחבת. העור יישאר דבוק למלח והדג יינתק ממנו בקלות. מניחים את הדגים על צלחת הגשה ויוצקים עליהם את הרוטב.
  4. מגישים עם תפוחי-אדמה מבושלים וירקות מאודים בחמאה.

 

 

חזרה