|
|
|
|
אסאדו משופר
/ חנן חיוט
|
חומרים (4 מנות)
|
1 ק"ג שפונדרה |
2 כוסות יין אדום יבש |
2 כפות שום כתוש |
פלפל שחור גרוס |
4 שיני שום חתוכות לרבעים |
בצל גדול, קצוץ דק |
מעט שמן זית לטיגון |
אופן ההכנה |
- מערבבים בקערה גדולה את היין, השום הכתוש והפלפל השחור. מניחים את הבשר בתוך תערובת היין ומכניסים למקרר ל - 24 שעות.
- מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל.
- חורצים את הבשר ודוחפים לתוכו את שיני השום. מוסיפים את הבשר למחבת וממשיכים לטגן כ - 5 דקות
שופכים את היין שנשאר בקערת ההשרייה לתוך תבנית. מניחים את הבשר באותה תבנית ומכסים בנייר כסף.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל - 250 מעלות צלזיוס לאפייה של כ - 20 דקות. מורידים את החום ל 110 מעלות ואופים שעתיים נוספות.
רצוי להגיש עם פירה, ומעליו לשפוך את היין שנשאר בתבנית לאחר הצלייה עם הבצל.
| חזרה | | |