שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק קרם ארטישוק ירושלמי


חומרים (4 מנות)
1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לפרוסות בעובי 2 ס"מ
2 בצלים בינוניים, פרוסים דק
10 שיני שום קלופות וחתוכות לרבעים
1/2 1 כפיות פלפל שחור גרוס
1 כף אבקת מרק בצל של קנור רו 2 כפות אבקת מרק בצל אחרת
1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
אופן ההכנה
  1.  ממיסים בסיר מעט חמאה, מוסיפים את הבצל ומאדים על אש בינונית כ 5-10 דקות. 
  2. מוסיפים את הארטישוק ושיני השום ומאדים על להבה נמוכה כ - 15 דקות. מערבבים מפעם לפעם. 
  3. מוסיפים כוס מים עם אבקת המרק והפלפל, ממשיכים לבשל עד לרתיחה ועוד 15 דקות. 
  4. מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים היטב על האש במשך כשתי דקות, מורידים מהאש ומגישים.

    במקום שמנת מתוקה אפשר להוסיף עוד כוס מים ועוד כף אבקת מרק.


חזרה