|
|
|
|
מרק בשני צבעים
/ פנינה שטרמן
|
חומרים (7 מנות)
|
5 כפיות שמן |
3 כוסות מים |
1/2 1 כוסות אפונה יבשה שטופה |
1 בצל גדול, קצוץ |
2 קישואים פרוסים |
1 ראש סלרי עלים, קצוץ |
1/2 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות |
5 גזרים פרוסים |
2 בטטות בינוניות, חתוכות לקוביות |
מלח ופלפל שחור |
אופן ההכנה |
- מכינים את המרק בשני סירים נפרדים:
- בסיר הראשון - מחממים שמן ומטגנים את הבצל, על להבה גבוהה, עד להזהבה. מוסיפים את האפונה השטופה ושלוש כוסות מים. מביאים לרתיחה.
- לאחר הרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ - 40 דקות. לאחר 40 דקות מוסיפים את הקישואים והסלרי, וממשיכים לבשל עוד כ - 20 דקות.
- בסיר השני - מניחים את הגזר החתוך לחתיכות קטנות, את הדלעת והבטטות, מוסיפים מלח וחצי כוס מים ומבשלים במכסה סגור עד לריכוך.
- מועכים את שני המרקים, כל אחד בסירו למחית דקה.
- להגשה - מוזגים לקערית מרק מן המרק הירוק ובאמצע הקערית מוזגים מן המרק הכתום כף גדושה.
| חזרה | | |