|
|
|
|
פסטל כשר לפסח, ממולא בחזה עוף חצילים
/ "דיאטה קלאב"
|
חומרים (5 מנות)
|
500 גרם חזה עוף טחון |
חציל חרוך על האש, קלוף וקצוץ |
2-1 בצלים קצוצים |
2 ביצים |
8 גבעולי פטרוזיליה קצוצה |
מלח ופלפל שחור |
תרסיס שמן או שמן רגיל לשימון התבנית |
לתערובת המצות: |
9-8 מצות |
6 ביצים טרופות |
מים |
מלח |
תרסיס שמן או שמן רגיל |
אופן ההכנה |
- יוצקים מעט שמן למחבת, מחממים ומאדים את הבצל הקצוץ עד שמזהיב.
- מפוררים את הבשר לתוך הבצל. ממשיכים לאדות את התערובת, עד שהבשר מתבשל מעט. מערבבים עם החציל, המלח, הפלפל והפטרוזיליה. מוסיפים את הביצים הטרופות.
- מכינים את תערובת המצות: משרים את המצות במים למשך 15 דקות. מעבירים אותן למסננת גדולה וסוחטים היטב בידיים. מערבבים את המצות עם הביצים ומעט מלח.
- משמנים תבנית במעט שמן ומעבירים לתוכה כחצי מהתערובת. משטחים לשכבה אחידה. מצמידים את התערובת גם לשולי התבנית בגובה נמוך.
- מניחים את המילוי בזהירות מעל לשכבת תערובת המצות ומפזרים בעזרת כף. מכסים שוב בשכבה דקה של תערובת המצות.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני ואופים עד שהמאפה מזהיב.
| חזרה | | |