שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק קובה עירקי / אורן לוקסנבורג


חומרים (12 מנות)
לבצק:
500 גרם סולת
2 כפות שמן
2 כפות קמח לבן
50 גרם מרגרינה או חמאה
פרוסת לחם לבן
אבקת מרק עוף
3/4 כוס מים
למילוי:
1/2 ק:ג בשר בקר טחון
2 בצלים בינוניים, קצוצים
אבקת מרק עוף
פלפל שחור
1/2 כפית בהרט
1/2 1 כוסות מים רותחים
למרק:
בצל גדול, קצוץ
12 כוסות מרק עוף מוכן
1 סלק
1 לפת
5 גבעולי סלרי קצוצים
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
6 עלי מנגולד (סלק עלים), קצוץ
3 כפות רסק עגבניות
6 שיני שום
1 כף סוכר
1 לימון גדול
1/2 כוס מים רותחים
אופן ההכנה

1. מכינים את הקובה: מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשר ומקפידים לפורר אותו עם מזלג כל הזמן. כשהבשר משחים - מוסיפים את המים החמים ומבשלים בסיר (מכוסה) עד שהמים מתאדים והבשר מתרכך. מטבלים באבקת מרק, פלפל ובהרט ומורידים מהאש.
2. מרטיבים את פרוסת הלחם במים וסוחטים. לשים אותה ביחד עם הסולת, השמן, הקמח והמרגרינה, או החמאה. מטבלים באבקת מרק ומוסיפים את המים, עד שנוצר בצק.
3. יוצרים מהבצק כדורים קטנים גודל של מישמיש בערך ומכסים במגבת לחה.
4. לוקחים כדור כזה בידיים רטובות (שלא ידבק) ועושים בו גומה קטנה. ממלאים את הגומה בכף מתערובת הבשר שהכנו קודם. דוחסים טוב טוב. מושכים מהקצוות את שארית הבצק, מכסים וצובטים כדי לנעול. מגלגלים אותו קצת ביד הרטובה בלי לשבור אותו כדי להחזיר לו את הצורה העגלגלה והחלקלקה שלו. ככה חוזרים ומכינים את הבצק עד שיש לנו כ-15 קובות קטנות בערך.
5. מכינים את המרק: בסיר מאוד מאוד גדול משחימים את הבצל במעט שמן. מוסיפים את מרק העוף.
6. מקלפים את הסלק והלפת, חותכים לפרוסות ומוסיפים ביחד עם כל העשבים הקצוצים שלנו לסיר גדול.
7. כותשים את שיני השום ומוסיפים לסיר יחד עם רסק העגבניות.
8. מביאים לרתיחה. מערבבים ב-3/4 כוס מים את הסוכר וסוחטים לשם גם את הלימון, מוסיפים למרק.
9. מביאים שוב לרתיחה ומכניסים (בזהירות גדולה) את הקובות שלנו לתוך המרק בעזרת כף (על מנת שלא יתפרקו). מבשלים ברתיחה בערך 45 דקות נוספות.




חזרה