|
|
|
|
עוגת שוקולד
/ סיון
|
חומרים
|
400 גרם שוקולד מריר |
300 גרם חמאה (לא מלוחה), חתוכה לקוביות |
10 ביצים |
225 גרם סוכר |
3 כפיות אבקת קקאו |
אופן ההכנה |
- שמים את השוקולד והחמאה החתוכה בקערת זכוכית, וממיסים מעל סיר עם מים רותחים.
- מפרידים את הביצים.
- מוסיפים את הסוכר לחלמונים ומערבבים. מוסיפים לתערובת השוקולד את ומערבבים בעדינות.
- מנפים מעל לתערובת השוקולד את הקקאו, ומקפלים בעדינות.
- מקציפים את החלבונים. מוסיפים כ-1/3 מהקצף לתערובת השוקולד, מוסיפים את השאר בפעמיים נוספות.
- מעבירים לתבנית אפייה משומנת ומכיניסים לתנור מחומם מראש לחום של כ - 180 מעלות צלזיוס, ל - 35 דקות. בודקים שהעוגה מוכנה ע"י קיסם.
- מוציאים את העוגה מהתנור וכאשר היא עוד חמה שמים עליה נייר אפייה ומעל צלחת קטנה מתבנית האפייה, משטחים ומניחים על הצלחת משהו כבד. מקררים כחצי שעה.
| חזרה | | |