שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת שוקולד / סיון


חומרים
400 גרם שוקולד מריר
300 גרם חמאה (לא מלוחה), חתוכה לקוביות
10 ביצים
225 גרם סוכר
3 כפיות אבקת קקאו
אופן ההכנה
  1. שמים את השוקולד והחמאה החתוכה בקערת זכוכית, וממיסים מעל סיר עם מים רותחים.
  2. מפרידים את הביצים.
  3. מוסיפים את הסוכר לחלמונים ומערבבים. מוסיפים לתערובת השוקולד את ומערבבים בעדינות.
  4. מנפים מעל לתערובת השוקולד את הקקאו, ומקפלים בעדינות.
  5. מקציפים את החלבונים. מוסיפים כ-1/3 מהקצף לתערובת השוקולד, מוסיפים את השאר בפעמיים נוספות.
  6. מעבירים לתבנית אפייה משומנת ומכיניסים לתנור מחומם מראש לחום של כ - 180 מעלות צלזיוס, ל - 35 דקות. בודקים שהעוגה מוכנה ע"י קיסם.
  7. מוציאים את העוגה מהתנור וכאשר היא עוד חמה שמים עליה נייר אפייה ומעל צלחת קטנה מתבנית האפייה, משטחים ומניחים על הצלחת משהו כבד. מקררים כחצי שעה.

חזרה