שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לזניה עם תרד ומוצרלה / אורן לוקסנבורג


חומרים (12 מנות)
250 גרם דפי לזניה
2.5 ק"ג עלי תרד טרי או 800 גרם תרד קפוא
1 כוס עלי בזיליקום קצוצים
5 שיני שום קלופות ופרוסות דק
300 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
לרוטב בשמל:
1 ליטר חלב
60 גרם חמאה
60 גרם קמח
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל לבן
אופן ההכנה
  1. מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים את החמאה ומוסיפים לה את הקמח תוך כדי ערבוב קבוע, מורידים מהאש כשיש לנו עיסה חלקה.
  2. מרתיחים את החלב בתוספת המלח הפלפל ואגוז המוסקט, אחרי הרתיחה מוסיפים את עיסת הקמח והחמאה תוך כדי ערבוב ללא הפסקה (שלא יהיו גושים).
  3. מחזירים לאש ומבשלים כרבע שעה תוך כדי ערבוב, כשהתערובת מסמיכה, מורידים מהאש ושמים בצד.
  4. שוטפים את עלי התרד ומסירים את העלים הפגומים ואת הגבעולים. מחממים מעט שמן בסיר גדול מוסיפים את התרד, ומבשלים על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב עד שכל המים מתאדים ונשארים עם בערך 1/4 מהכמות ההתחלתית.
  5. מקררים וקוצצים עם סכין גדולה. אם משתמשים בתרד קפוא מפשירים אותו ומבשלים על אש גבוהה עד שהנוזלים מתאדים ומקררים.
  6. משמנים תבנית מלבנית בחמאה. שמים מעט רוטב בשמל בתבנית ועליו מניחים את עלי הלזניה, שוב קצת רוטב ושוב שכבת עלים - זהו הבסיס שלנו.
  7. שמים רוטב בשמל על העלים ויוצקים מחצית מכמות התרד עליה, על התרד שמים מחצית מכמות השום הפרוס, מחצית מעלי הבזיליקום, מפזרים מחצית מכמות הגבינה ומעט רוטב בשמל נוסף.
  8. מסדרים עוד שכבה של עלי לזניה ושוב חוזרים על התהליך. מסיימים עם שכבת עלי לזניה, רוטב בשמל וגבינה מעל.
  9. אופים בתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות כ-35 דקות בערך עד שהלזניה שחומה.
חזרה