|
|
|
|
כדורי גבינה הודיים
/ אורן לוקסנבורג
|
חומרים
|
1 ליטר חלב 3% שומן |
1/2 ק"ג אבקת חלב מלא |
1 כף מיץ לימון |
1/2 כוס קמח לבן |
1/4 כפית סודה לשתייה |
קורט ציפורן טחונה |
100 גרם חמאה |
שמן לטיגון עמוק |
חתיכה מרובעת של בד גאזה |
לרוטב: |
2 כוסות מים |
1 ק"ג סוכר |
2 כפות דבש |
אופן ההכנה |
- בסיר גדול מחממים את החלב והלימון עד לרתיחה, מנמיכים את הלהבה (אבל משאירים במצב רתיחה) עד שהחלב נקרש ומצטמצם.
- לוקחים את הבד ומניחים אותו מעל קערה עמוקה ושופכים לתוכו את החלב.
- עוטפים את החלב טוב טוב מלמעלה ושמים צלחת גדולה כדי ליצור לחץ על הבלגן. משאירים מחוץ למקרר למשך כל הלילה.
- למחרת לוקחים בערך 3/4 כוס מהגבינה שנוצרה ומערבבים בקערה גדולה עם אבקת החלב עד שנוצרת תערובת דייסתית.
- מערבבים את הקמח, סודה לשתייה והציפורן בקערה ומוסיפים לה את התערובת של הגבינה.
- ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים אותה לקערה. מערבבים טוב עד שנוצר בצק חלק.
מכסים את הקערה ושמים במקרר למשך 12 שעות לפחות.
- שמים את המים בסיר עמוק יחד עם הדבש והסוכר ומרתיחים, נוצר קצף למעלה שאותו מסירים בעזרת כפית.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה עד שנוצר לנו מעין רוטב קרמל מתוק וסמיך.
מורידים מהאש ומניחים בקערה (לא במקרר כי זה יקרש).
- מחלקים את הבצק לכדורים קטנים (יוצאים בערך 25 כדורים) ומכסים בבד לח (שלא יתיבשו).
- מחממים שמן לטיגון עמוק, מטגנים את הכדורים בשמן עד שהם מזהיבים קלות ומעבירים אותם לקערה עם הרוטב.
- משאירים את הכדורים לספוג את הרוטב במשך מספר שעות. לפני ההגשה - מחממים את הכדורים עם הרוטב למספר דקות ומגישים עם חיוך גדול על הפנים.
| חזרה | | |