שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט קוסקוס צבעוני / אורן לוקסנבורג


חומרים
250 גרם גרגרי קוסקוס
250 מ"ל מים קרים
8 קישואים
4 פלפלים צהובים
צרור אספרגוס טרי
1 גבעול בצל ירוק
צרור כוסברה
צרור בזיליקום
מלח ופלפל שחור
לרוטב:
1 כוס שמן זית
1/4 כוס חומץ בלסמי
אופן ההכנה
  1. משרים את הקוסקוס במים הקרים ומניחים ל-15 דקות לפחות.
  2. חותכים את הקישואים לאורכם לרצועות דקות מאוד וצולים על הגריל או על מחבת גריל מספר דקות. חותכים אותם גס.
  3. קולים את הפלפלים על הגריל, מקלפים וקוצצים לחתיכות דקות.
  4. צולים את האספרגוס על הגריל גם כן למספר דקות וקוצצים את הגבעולים לעיגולים קטנים.
  5. חותכים את הבצל הירוק לעיגולים קטנים.
  6. קוצצים את הכוסברה והבזיליקום יחדיו.
  7. מערבבים את כל החומרים יחד עם הקוסקוס, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  8. שופכים את הרוטב ומערבבים היטב.
    מקררים לפחות לשעתיים כדי שכל הטעמים יתערבבו.

    למי שלא אוהב כוסברה (ויש הרבה כאלה) אפשר להשתמש בנענע במקום - היא נותנת גוון מעניין ורענן.

חזרה