שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת סברינה / אורן לוקסנבורג


חומרים
לעוגה:
5 ביצים
5 כפות סוכר
5 כפות פרורי לחם
1 כף קמח
1 כפית אבקת אפייה
לסירופ:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
1 כף ברנדי
2 כפיות תמצית וניל
לקרם:
3 כפות ריבת חלב
2 מכלים שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
2 כפות סוכר וניל
אופן ההכנה
  1. בכלי עמוק מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר למשך כ-15 דקות, עד שהתערובת מכפילה את גודלה פי 10 בערך.
  2. בכלי נפרד מערבבים את פרורי הלחם, הקמח ואבקת האפיה, מפזרים את התערבות בתנועות איטיות ביותר על הביצים ומקפלים פנימה. חשוב להקפיד לעשות את הערבוב כמה שיותר לאט ובעדינות.
  3. מעבירים את התערובת לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ ואופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות צלזיוס במשך כ - 20 דקות, או עד שהעוגה משחימה.
  4. בנתיים, בסיר קטן, מערבבים את כל חומרי הסירופ יחדיו, מביאים לרתיחה ומקררים מעט.
  5. מוציאים את העוגה מהתנור כשהיא עוד חמה ובעזרת כף (להקפיד לעבוד לאט ובעדינות) מטפטפים את הסירופ על גבי העוגה כולה, תוך הקפדה על הרטבת הקצוות.
  6. ממיסים במיקרו את ריבת החלב ומורחים בשיא העדינות על גבי העוגה.
  7. מקררים את העוגה לשעתיים לפחות, על מנת שתוכל להתיצב ולהתייבש מעט.
  8. מקציפים יחד את השמנת המתוקה עם הסוכר, עד שמתקבלת קצפת מבריקה ומורחים על גבי העוגה (שוב בעדינות).
  9. ניתן לקשט את העוגה על ידי יצירת חריצים בעזרת מזלג על כל חלקה העליון וטפטוף מעט ריבת חלב במרכזה בצורה ספיראלית.

עצות:

  1. אופן הכנת העוגה הזאת חייב להיות עדין ונינוח, חשוב להקפיד לעשות את כל הפעולות כמה שיותר לאט ובעדינות אחרת העוגה נופלת.כשמניחים לעוגה להתקרר שעתיים רצוי להניח אותה על צלחת רחבה למקרה שהתבנית הקפיצים לא אטומה והסירופ ישפך מהצדדים.
  2. כדאי לשחרר את העוגה עם סכין מדפנות התבנית הקפיצית לפני שפותחים אותה.



חזרה