שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפה חצילים ותפוחי אדמה ברוטב עגבניות / עומר שוסהיים


חומרים (6 מנות)
3 חצילים גדולים
4 תפוחי אדמה גדולים
1 קופסה גדולה עגבניות מרוסקות
שמן לטיגון עמוק
3 שיני שום
אופן ההכנה
  1. פורסים את החצילים לרוחב לפרוסות של כס"מ אחד. ממליחים את הפרוסות ומשהים במסננת לשעה.
  2. קולפים את תפוחי האדמה, פורסים לפרוסות כמו החצילים ומבשלים כ - 15 דקות (הם לא צריכים להתרכך לגמרי).
  3. מחממים שמן במחבת ומטגנים את החצילים עד לקבלת גוון זהוב.
  4. מסדרים בתבנית משומנת פרוסות חצילים, מעליהן פרוסות תפו"א וחוזר חלילה. מערבבים רת העגבניות המרוסקות עם מעט מלח ופלפל ואורגנו ומפזרים למעלה.
  5. אם רוצים, ניתן לפזר מעט גבינת פרמזן או מוצרלה בתוספת מעט גבינה מלוחה. מפזרים מעל את שיני השום ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוהה במשך 20 דקות.
חזרה