|
|
|
|
מאפה חצילים ותפוחי אדמה ברוטב עגבניות
/ עומר שוסהיים
|
חומרים (6 מנות)
|
3 חצילים גדולים |
4 תפוחי אדמה גדולים |
1 קופסה גדולה עגבניות מרוסקות |
שמן לטיגון עמוק |
3 שיני שום |
אופן ההכנה |
- פורסים את החצילים לרוחב לפרוסות של כס"מ אחד. ממליחים את הפרוסות ומשהים במסננת לשעה.
- קולפים את תפוחי האדמה, פורסים לפרוסות כמו החצילים ומבשלים כ - 15 דקות (הם לא צריכים להתרכך לגמרי).
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את החצילים עד לקבלת גוון זהוב.
- מסדרים בתבנית משומנת פרוסות חצילים, מעליהן פרוסות תפו"א וחוזר חלילה. מערבבים רת העגבניות המרוסקות עם מעט מלח ופלפל ואורגנו ומפזרים למעלה.
- אם רוצים, ניתן לפזר מעט גבינת פרמזן או מוצרלה בתוספת מעט גבינה מלוחה. מפזרים מעל את שיני השום ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוהה במשך 20 דקות.
| חזרה | | |