|
|
|
|
עוגת הגבינה של Cheesecake Factory בארה"ב
/ באדיבות גסטרונומוס
|
חומרים
|
לתחתית |
1/4 כוס אגוזי פקאן קלופים וקצוצים היטב |
1/4 כוס שקדים קלופים וקצוצים היטב |
1/4 כוס אגוזי לוז קלופים וקצוצים היטב |
3/4 כוס ופלים בטעם וניל, קצוצים היטב |
2 כפות חמאה מומסת |
למילוי: |
* כל החומרים צריכים להיות בטמפרטורת החדר* |
700 גרם גבינת שמנת |
1/3 1 כוסות סוכר |
5 ביצים גדולות |
2 מכלים שמנת חמוצה |
1/4 כוס קמח |
2 כפיות תמצית וניל |
2 כפיות מיץ לימון |
כלים: |
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ |
אופן ההכנה |
- הכנת התחתית: מערבבים את כל האגוזים הקצוצים עם פירורי הופלים והחמאה, מפזרים על תחתית התבנית ומהדקים היטב.
- מרפדים גם את הדפנות ומהדקים (עד לגובה של 2.5-3.5 ס"מ). מניחים בצד.
- הכנת המילוי: מתחילים בהקצפת הגבינה (מהירות נמוכה) עד לקבלת מרקם אוורירי.
- מוסיפים, לאט לאט את הסוכר עד לקבלת מרקם קרמי.
- מוסיפים ביצה אחת וממשיכים להקציף מוסיפים עוד ביצה, מקציפים וממשיכים ככה עם שאר הביצים.
- אחרי שהוספנו ובחשנו 5 ביצים, מוסיפים את הקמח, הוניל ומיץ הלימן ומערבבים היטב.
- בסוף, מוסיפים תוך כדי בחישה מתמדת את השמנת.
- הרכבת העוגה: יוצקים את הגבינה לתבנית.
- מכניסים לתנור שחומם קודם לכן לטמפרטורה של 165 מעלות צלסיוס, על המדף האמצעי ואופים שעה ורבע.
- מכבים. פותחים את הדלת ומשאירים את העוגה בתנור לשעה נוספת.
- מוציאים ומצננים. מכניסים למקרר למשך 24 שעות. שווה לחכות!
| חזרה | | |