שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת הגבינה של Cheesecake Factory בארה"ב / באדיבות גסטרונומוס


חומרים
לתחתית
1/4 כוס אגוזי פקאן קלופים וקצוצים היטב
1/4 כוס שקדים קלופים וקצוצים היטב
1/4 כוס אגוזי לוז קלופים וקצוצים היטב
3/4 כוס ופלים בטעם וניל, קצוצים היטב
2 כפות חמאה מומסת
למילוי:
* כל החומרים צריכים להיות בטמפרטורת החדר*
700 גרם גבינת שמנת
1/3 1 כוסות סוכר
5 ביצים גדולות
2 מכלים שמנת חמוצה
1/4 כוס קמח
2 כפיות תמצית וניל
2 כפיות מיץ לימון
כלים:
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ
אופן ההכנה
  1. הכנת התחתית: מערבבים את כל האגוזים הקצוצים עם פירורי הופלים והחמאה, מפזרים על תחתית התבנית ומהדקים היטב.
  2. מרפדים גם את הדפנות ומהדקים (עד לגובה של 2.5-3.5 ס"מ). מניחים בצד.
  3. הכנת המילוי: מתחילים בהקצפת הגבינה (מהירות נמוכה) עד לקבלת מרקם אוורירי.
  4. מוסיפים, לאט לאט את הסוכר עד לקבלת מרקם קרמי.
  5. מוסיפים ביצה אחת וממשיכים להקציף מוסיפים עוד ביצה, מקציפים וממשיכים ככה עם שאר הביצים.
  6. אחרי שהוספנו ובחשנו 5 ביצים, מוסיפים את הקמח, הוניל ומיץ הלימן ומערבבים היטב.
  7. בסוף, מוסיפים תוך כדי בחישה מתמדת את השמנת.
  8. הרכבת העוגה: יוצקים את הגבינה לתבנית.
  9. מכניסים לתנור שחומם קודם לכן לטמפרטורה של 165 מעלות צלסיוס, על המדף האמצעי ואופים שעה ורבע.
  10. מכבים. פותחים את הדלת ומשאירים את העוגה בתנור לשעה נוספת.
  11. מוציאים ומצננים. מכניסים למקרר למשך 24 שעות. שווה לחכות!


חזרה