שלח להדפסה  
כבושים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שורש ג'ינג'ר כבוש / איתמר דוידוב

מגישים אותו לצד סושי, בעברית הוא נקא זנגוויל. כשהוא טרי הוא נפלא, בעל ניחוח לימוני–חריף-עוקצני טרי ורענן. הזנגוויל משמש ברפואה טבעונית כתרופה מעוררת, הוא נפלא בתוך כוס תה ומחזיר לעייף כוח. כשהוא מתלווה לסושי, הוא משמש כחמוצים שליד הסנדביץ', ולכן הוא עובר כבישה קצרה. יש שני זני זנגוויל עיקריים. אחד סיבי ומעצבן, אחד רך ובלי חוטים. אפשר לקנות ג'ינג'ר כבוש מוכן ואפשר גם להכין לבד.


חומרים
שורש ג'ינג'ר טרי ומקולף
2 כפיות מלח
מים לבישול
למרינדה:
2.5 כפות סוכר
5 כפות מים
3/4 כוס חומץ אורז
קורט מלח
אופן ההכנה
  1. פורסים את הג'ינג'ר לדפים דקיקים ככל האפשר. קולפן ירקות יעזור. מערבבים בקערה קטנה את דפי הג'ינג'ר עם המלח ומשהים במשך יום, רצוי במקרר.
  2. לאחר ההשריה במלח, מעבירים למסננת ושוטפים היטב במים זורמים עד שכל המלח נעלם.
  3. מרתיחים מים בסיר קטן. משרתחו המים, מוסיפים את הג'ינג'ר ומבשלים חמש דקות. מסננים.
  4. מחממים את כל חומרי המרינדה ומוסיפים את הג'ינג'ר המבושל בעוד המרינדה חמה. מניחים להתקרר בטמפרטורת החדר.
  5. הג'ינג'ר הכבוש נשמר במקרר בכלי מכוסה מספר שבועות.

חזרה