שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת מוס שוקולד דבש חגיגית - פרווה

מתכון של השף קונדיטור יניב גור אריה


חומרים
למאפה:
200 מ"ל קצפת צמחית ללא סוכר
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם אבקת שקדים
30 גרם דבש
2 ביצים
למוס:
6 חלבונים
240 גרם דבש
300 גרם שוקולד מריר (60% לפחות)
100 מ"ל מים
50 מ"ל קצפת צמחית ללא סוכר
1 עלה ג'לטין (4 גרם)
לקישוט:
שוקולד מגורד
אופן ההכנה

  1. המאפה: מחממים את רוב הקצפת הצמחית (200 מ"ל), יוצקים על השוקולד ובוחשים לקבלת תערובת אחידה.
  2. בוחשים פנימה את אבקת השקדים, הדבש והביצים.
  3. יוצקים לתבנית ואופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך כ-20 דקות, עד התייצבות. מצננים.
  4. המוס: ממיסים את הג'לטין בשארית הקצפת הצמחית (50 מ"ל) ומשרים למשך כ-3 דקות.
  5. מקציפים חלבונים במערבל. במקביל מרתיחים את הדבש בסיר קטן או במיקרוגל.
  6. מטפטפים את הדבש הרותח בזרם דק אל החלבונים, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף, עד שהתערובת מתקררת והקצף יציב ומבריק.
  7. ממיסים יחד מים ושוקולד ומקפלים אל קצף החלבון.
  8. יוצקים את התערובת על בסיס העוגה ומקררים עד התייצבות (6 שעות לפחות).
  9. הגשה: מפזרים שוקולד מגורד על העוגה ומגישים.

חזרה