עוגת מוס שוקולד דבש חגיגית - פרווה
מתכון של השף קונדיטור יניב גור אריה
|
חומרים
|
למאפה: |
200 מ"ל קצפת צמחית ללא סוכר |
200 גרם שוקולד מריר |
100 גרם אבקת שקדים |
30 גרם דבש |
2 ביצים |
למוס: |
6 חלבונים |
240 גרם דבש |
300 גרם שוקולד מריר (60% לפחות) |
100 מ"ל מים |
50 מ"ל קצפת צמחית ללא סוכר |
1 עלה ג'לטין (4 גרם) |
לקישוט: |
שוקולד מגורד |
אופן ההכנה |
- המאפה: מחממים את רוב הקצפת הצמחית (200 מ"ל), יוצקים על השוקולד ובוחשים לקבלת תערובת אחידה.
- בוחשים פנימה את אבקת השקדים, הדבש והביצים.
- יוצקים לתבנית ואופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך כ-20 דקות, עד התייצבות. מצננים.
- המוס: ממיסים את הג'לטין בשארית הקצפת הצמחית (50 מ"ל) ומשרים למשך כ-3 דקות.
- מקציפים חלבונים במערבל. במקביל מרתיחים את הדבש בסיר קטן או במיקרוגל.
- מטפטפים את הדבש הרותח בזרם דק אל החלבונים, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף, עד שהתערובת מתקררת והקצף יציב ומבריק.
- ממיסים יחד מים ושוקולד ומקפלים אל קצף החלבון.
- יוצקים את התערובת על בסיס העוגה ומקררים עד התייצבות (6 שעות לפחות).
- הגשה: מפזרים שוקולד מגורד על העוגה ומגישים.
|
חזרה |