שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות רום וצימוקים

מתכון של רוני ונציה


חומרים
לבצק:
1/2 כוס רום כהה
2/3 כוס צימוקים קטנים כהים ‭
225 גרם חמאה רכה ‭
1/4 כוס ‭50)‬ גרם) סוכר לבן
1/2 כוס ‭100)‬ גרם) סוכר חום בהיר ‭
1/8 כפית מלח ‭
1 כפית תמצית וניל טהור ‭
2 ביצים
2 כוסות ‭280)‬ גרם) קמח
1/2 כפית קינמון
1 חלבון טרוף ב-1 כפית מים, להברשה
סוכר חום בהיר, לקישוט
למלית:
2 כוסות ‭250)‬ גרם) אבקת סוכר, מנופה
60 גרם חמאה, רכה חתוכה לקוביות ‭
1 כפית תמצית וניל טהור
כלים:
2 תבניות שטוחות מרופדות בנייר אפייה
אופן ההכנה

  1. הבצק: בקערה בינונית שמים את הרום עם הצימוקים ומשרים לפחות 5 שעות בטמפרטורת החדר, לספיגה.
  2. מוציאים ‭1/3‬ כוס צימוקים מהקערה (ללא הנוזלים) וקוצצים דק בסכין גדולה וחדה. מעבירים לקערת קטנה ומוסיפים 1 כף מהרום.
  3. בקערת מיקסר מקציפים את החמאה עם הסוכר הלבן והחום והמלח בעזרת וו הגיטרה, במהירות בינונית-גבוהה, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה (3-4 דקות). מוסיפים את תערובת הצימוקים הקצוצים ואת הווניל. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים היטב לאחר כל הוספה. במהירות נמוכה מוסיפים את הקמח והקינמון ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח בנדיבות, ומחלקים לרבעים. מקמחים קלות כל רבע בצק ומעצבים לעיגול שטוח. מניחים את העיגולים בתבנית שטוחה, עוטפים ומניחים במקרר כמה שעות עד שהבצק קר ויציב.
  4. מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות).
  5. ‬מעל למשטח עבודה מקומח בנדיבות מרדדים עיגול בצק אחד לעובי ‭1/3‬ ס"מ. בעזרת חותכן מקומח בקוטר 5 ס"מ קורצים עיגולים בבצק. מניחים בתבנית עם מרווחים של 2 ס"מ ביניהם. ממשיכים באותו אופן עם שאר עיגולי הבצק (אם הבצק מתרכך יש להחזיר למקרר לייצוב‭.(‬ מברישים את העוגיות בחלבון הטרוף, מפזרים מעט סוכר חום לקישוט מעל, ואופים 7-8 דקות או עד שהשוליים בצבע זהוב-בהיר. מעבירים את העוגיות מהתבנית לאחר 2 דקות לרשת, לצינון מלא.
  6. המלית: בקערת מיקסר מקציפים את אבקת הסוכר עם החמאה במהירות בינונית בעזרת וו הגיטרה 1-2 דקות, עד לקבלת תערובת פירורית עדינה. מסננים את הצימוקים שנותרו ומוסיפים 3 כפות מהרום שנותר ומקציפים במהירות גבוהה לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הצימוקים השלמים שנותרו, ואת תמצית הווניל ומערבלים לתערובת אחידה.
  7. ההרכבה: בעזרת מרית מתכת קטנה לקישוט או סכין מורחים שכבת קרם בעובי כ-‭1/2‬ ס"מ לפחות מעל לעוגייה אחת. מצמידים עוגייה שנייה מעל ומהדקים לסנדוויץ'.

 

חזרה