שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פשטידת תירס

מתכון של אביב


חומרים (-4 מנות)
2 קופסאות שימורי תירס
3 ביצים
2 כפות קמח מלא או רגיל
3 כפות מיונז
בצק עלים
שקית שומשום קטנה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חבילת שמיר טרי, קצוץ דק
מעט שמן לשימון התבנית
אופן ההכנה
  1. מערבלים במיקסר קופסה וחצי של שימורי תירס עם 2 ביצים ו-2 כפות מיונז, עד שנוצרת עיסה אחידה.
  2. מעבירים לקערה ומוסיפים לתערובת 2 כפות קמח ואת מחצית קופסאת השימורים.
  3. מערבבים בכף עץ, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  4. מוסיפים את השמיר ומערבבים שוב.
  5. משמנים תבנית בגודל בינוני-קטן ועליה מניחים עלה של בצק עלים.
  6. שופכים על הבצק את התערובת ומניחים עליה עלה בצק נוסף.
  7. בעזרת מברשת מורחים על כל הבצק ביצה מעורבבת.
  8. מפזרים שומשום מעל.
  9. אופים בחום של 180 מעלות במשך שעה.

 

חזרה