שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

דאל עדשים כתומות

מתכון של אלונה


המרכיבים:

1 בצל בינוני, קצוץ לקוביות

כפית שורש ג'ינג'ר קצוץ דק

חצי כפית שטוחה זרעי כמון

חצי כפית שטוחה זרעי חרדל שחורים

מעט שמן או גהי

גזר בינוני, חתוך לקוביות (רצוי אורגני)

תפוח אדמה קטן, חתוך לקוביות

עגבנייה גדולה בשלה, חתוכה לקוביות קטנות

חופן כוסברה קצוצה גס

3/4 כוס עדשים כתומות קטנות (מומלץ אורגניות, הן יותר טעימות)

מלח

מים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים בסיר שמן או גהי, מטגנים את הבצל והג'ינג'ר עד שהבצל מזהיב (לא משחים), מוסיפים את זרעי החרדל והכמון ומטגנים עד שהם מתחילים לקפוץ.
  2. מוסיפים את הגזר ותפוח האדמה, מטגנים שתי דקות ומוסיפים את העדשים, המים ומעט מלח לפי הטעם.
  3. מכסים למחצה ומבשלים על אש נמוכה עד שהעדשים הופכות למעין מרק - כמעט לא ניתן להבחין בצורתן המקורית, ותפוחי האדמה רכים. התבשיל צריך להיות נוזלי אך לא מדי. אם התבשיל מתחיל להתייבש, יש להוסיף עוד מים בבישול.
  4. שתי דקות לפני שמורידים מהאש, מוסיפים את העגבנייה הקצוצה והכוסברה.

  5. מגישים על אורז מלא בקישוט עלה כוסברה.

חזרה