שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק כתום בניחוח אוריינטלי

מתכון של אסתי אביסרור


המרכיבים:

4 כפות שמן סויה

1 כף שמן שומשום

1 בצל גדול, קצוץ דק

3 גזרים גדולים, חתוכים לפיסות עבות

3 בטטות בינוניות או 2 גדולות, חתוכות לפרוסות עבות

חתיכה יפה וגדולה של דלעת (כ-1/4 דלעת), חתוכה לקוביות

2 כפיות קארי

2 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כפית פלפל לבן

1/2 כפית כורכום

1 כפית פפריקה

1 כפית סוכר חום

2 כפיות ג'ינג'ר

2 שיני שום, חתוכות דק

למון גראס

כ-1/2 פחית חלב קוקוס

5 חתיכות דג סול חתוכות לרצועות או 4-5 חתיכות ג'מבו שרימפס, חתוכות לפרוסות

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל עם שמן הסויה ושמן השומשום.
  2. כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את הגזר. אחרי כשתי דקות מוסיפים את הבטטות ואת הדלעת. מטגנים כמה דקות.
  3. בינתיים מרתיחים כ-2 ליטר מים. מוסיפים את המים הרתוחים לירקות ואז מוסיפים את התבלינים. מגררים את הג'ינג'ר ומוסיפים את שיני השום ואת הלמון גראס.
  4. כשהמרק רותח מוסיפים כחצי פחית של חלב הקוקס ומביאים לרתיחה. מוסיפים פנימה את הדג או השרימפס. אפשר להוסיף כוסברה קצוצה דק בנוסף.
  5. אחרי שהמרק רותח כמה דקות מעבירים לאש קטנה ונותנים לו להתבשל כחצי שעה.
  6. מכבים את האש,  נותנים למרק להצטנן ואז טוחנים הכל בבלנדר. 
  7. מחממים לפני ההגשה ומקשטים במעט שמנת חמוצה.
חזרה