|
|
|
|
טורט שוקולד
/ רוני ונציה
|
חומרים (10 מנות)
|
175 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות |
175 גרם חמאה חתוכה לקוביות |
4 ביצים מופרדות לחלבונים ולחלמונים |
3 כפות דבש |
1/2 כוס שקדים טחונים לאבקה |
1/4 כוס קמח |
1 קורט מלח |
1/4 כוס סוכר |
כלים: |
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות צלזיוס).
- ממיסים את השוקולד עם החמאה בסיר כפול על אדים (באן מארי), על אש נמוכה. מסירים מהאש.
- בקערת מערבל מקציפים את החלמונים עם הדבש לקציפה תפוחה ובהירה. מוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד החמימה. מוסיפים את אבקת השקדים ואת הקמח.
- בקערת מערבל אחרת מקציפים את החלבונים עם המלח לקצף רך. מוסיפים בהדרגה את הסוכר, ומקציפים לקצף יציב וגמיש.
- מערבבים במרית כרבע מכמות הקצף אל תערובת השוקולד. מקפלים את הקצף הנותר אל תערובת השוקולד.
- יוצקים את התערובת לתבנית, ואופים כ 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא ועליו פירורים דביקים ולחים. מוציאים מהתנור, ומצננים בתוך התבנית על רשת. מוציאים מהתבנית.
| חזרה | | |