שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טורט שוקולד / רוני ונציה


חומרים (10 מנות)
175 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות
175 גרם חמאה חתוכה לקוביות
4 ביצים מופרדות לחלבונים ולחלמונים
3 כפות דבש
1/2 כוס שקדים טחונים לאבקה
1/4 כוס קמח
1 קורט מלח
1/4 כוס סוכר
כלים:
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות צלזיוס).
  2. ממיסים את השוקולד עם החמאה בסיר כפול על אדים (באן מארי), על אש נמוכה. מסירים מהאש.
  3. בקערת מערבל מקציפים את החלמונים עם הדבש לקציפה תפוחה ובהירה. מוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד החמימה. מוסיפים את אבקת השקדים ואת הקמח.
  4. בקערת מערבל אחרת מקציפים את החלבונים עם המלח לקצף רך. מוסיפים בהדרגה את הסוכר, ומקציפים לקצף יציב וגמיש.
  5. מערבבים במרית כרבע מכמות הקצף אל תערובת השוקולד. מקפלים את הקצף הנותר אל תערובת השוקולד.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית, ואופים כ 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא ועליו פירורים דביקים ולחים. מוציאים מהתנור, ומצננים בתוך התבנית על רשת. מוציאים מהתבנית.
חזרה