|
|
|
|
עוף ברוטב פירות יבשים
מתכון של ליאת
|
חומרים (10 מנות)
|
14 שוקי עוף |
1 כוס רוטב סויה |
5 שיני שום |
2 כוסות דבש |
1 בקבוק יין אדום יבש |
1 חבילת משמש יבש |
1 חבילת שזיפים מיובשים מגולענים |
1 חבילת צימוקים |
אופן ההכנה |
- לילה לפני או 5 שעות מינימום לפני ההכנה מכינים את רוטב ההשריה: מערבבים חצי כוס סויה, 5 שיני שום,
- חצי כוס יין אדום יבש, 1 כוס דבש.
- חותכים בשוקיים חתך קטן בעזרת סכין.
- מסדרים את השוקיים בתבנית גדולה ויוצקים מעל את הרוטב.
- מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים למקרר ללילה.
- למחרת מוציאים את העוף, מנגבים אותו בעזרת נייר מגבת, ואת התבנית עם רוטב ההשריה מניחים בצד.
- לוקחים סיר גדול וכבד, יוצקים לתוכו מעט שמן ומטגנים בסבלנות רבה את העוף מכל צדדיו עד שהוא משחים.
- מחזירים לסיר את כל השוקיים ומעל שופכים את רוטב ההשריה.
- מבשלים על אש גדולה עד לרתיחה. מחלישים את האש, מכסים למחצה במכסה ומוזגים עוד חצי כוס יין אדום יבש ועוד חצי כוס סויה.
- בינתיים חותכים את כל הפירות היבשים לחתיכות קטנות.
- מוסיפים את פיסות הפירות לתוך הסיר ומוסיפים כוס דבש מעל הכל.
- מדי פעם מערבבים כדי שכל השוקיים יהיו בתוך הרוטב ואם צריך מוסיפים עוד מעט יין.
- מחממים על אש נמוכה במשך שעה עד שעה וחצי במכסה חצי פתוח.
- מכבים את האש ומכסים עם המכסה לחלוטין, אפשר גם לשים מגבת מעל המכסה.
- את הסיר משאירים כך במשך שעתיים-שלוש.
- מגישים בתבנית פתוחה גדולה, ומעל השוקיים שמים את הפירות היבשים ויוצקים מהרוטב שנוצר.
| חזרה | | |