|
|
|
|
סלט שורשים
מתכון של אבינעם
|
חומרים (6 מנות)
|
1 קולורבי |
1 לפת |
1 גזר |
1 שורש פטרוזיליה |
3 גבעולי סלרי, כולל העלים |
1 גמבה אדומה |
1 פלפל צהוב |
1/4 כרוב לבן |
צרור פטרוזיליה |
צרור שמיר |
מיץ מלימון שלם |
1 שן שום |
חצי כפית חומץ יין לבן |
חצי כפית סוכר או טבליית סוכרזית |
מלח |
3 כפות שמן זית |
3 כפות מים חמים (רתוחים) |
אופן ההכנה |
- חותכים את הירקות לקוביות קטנות, קוצצים דק דק את השמיר והפטרוזיליה ומניחים בקערה גדולה.
- מכינים את הרוטב: בספל מערבבים את מיץ הלימון, שן שום קצוצה דק, את החומץ והסוכר ו-3 כפות מים חמים. מוסיפים לסלט שבקערה ומערבבים היטב.
- מוסיפים מלח לפי הטעם. מערבבים שוב. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים שוב.
- מניחים במקרר ל-15 דקות טרם ההגשה.
| חזרה | | |