שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לחם תירס / פיליס גלזר

לארוחת בוקר מפנקת. מגישים חם, עם חמאה, או עם חמאה מעורבת בדבש. בדרום ארה"ב מכינים אותו מתוק פחות, ומגישים עם בשרים ועוף


חומרים
1 כוס קמח תירס
1 כוס קמח רגיל
1/4 כוס חמאה מומסת
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1/4 כוס דבש
1 כוס רוויון
1 ביצה
אופן ההכנה
  1. בקערה אחת טורפים יחד ביצה, רוויון ודבש.
  2. בקערה שניה מערבבים קמח תירס, קמח, אבקת אפייה, סודה ומלח.
  3. מוסיפים את החומרים הרטובים לחומרים היבשים יחד עם החמאה המומסת, ומערבבים במזלג עד לקבלת עיסה אחידה.
  4. יוצקים לתבנית אפייה מרובעת בגודל 22-20 ס"מ (או לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ, משומנת היטב בחמאה. אפשר גם להשתמש בתרסיס שמן ו/או להדביק נייר פרגמנט לתחתית ולדפנות), אופים בתנור מחומם מראש ל- 200 מעלות כ-20 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי
חזרה