לחם תירס
/ פיליס גלזר
לארוחת בוקר מפנקת. מגישים חם, עם חמאה, או עם חמאה מעורבת בדבש. בדרום ארה"ב מכינים אותו מתוק פחות, ומגישים עם בשרים ועוף
|
חומרים
|
1 כוס קמח תירס |
1 כוס קמח רגיל |
1/4 כוס חמאה מומסת |
2 כפיות אבקת אפייה |
1/2 כפית סודה לשתייה |
1/2 כפית מלח |
1/4 כוס דבש |
1 כוס רוויון |
1 ביצה |
אופן ההכנה |
- בקערה אחת טורפים יחד ביצה, רוויון ודבש.
- בקערה שניה מערבבים קמח תירס, קמח, אבקת אפייה, סודה ומלח.
- מוסיפים את החומרים הרטובים לחומרים היבשים יחד עם החמאה המומסת, ומערבבים במזלג עד לקבלת עיסה אחידה.
- יוצקים לתבנית אפייה מרובעת בגודל 22-20 ס"מ (או לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ, משומנת היטב בחמאה. אפשר גם להשתמש בתרסיס שמן ו/או להדביק נייר פרגמנט לתחתית ולדפנות), אופים בתנור מחומם מראש ל- 200 מעלות כ-20 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי
|
חזרה |