שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לחם סודה אירי / אנה וגנר

כמה פשוט ככה טעים. בסוף תצא כיכר עגולה, שחומה ותפוחה, שכאשר מכים עליה היא משמיעה צליל חלול נעים. נשמר היטב ליום אחד


חומרים
2 כוסות קמח לעוגה, או קמח לבן רגיל (לא תופח)
2 כוסות קמח מלא
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה (קמח מלא צריך יותר חומרי תפיחה כדי לצמוח)
1 כפית מלח
2 כוסות רוייון
1/2 כוס חמאה מומסת
1 ביצה גדולה טרופה
אופן ההכנה

 

  1. מחממים תנור ל-185 מעלות.
  2. משמנים שתי תבניות אפיה עגולות בקוטר 20 ס"מ כל אחת.
  3. מערבבים את החומרים היבשים בקערה אחת.
  4. בקערה קטנה אחרת טורפים יחד את הביצה, הרוויון וההחמאה המומסת, מערבבים לתוך החומרים היבשים ומקבלים עיסה אותה לשים רק עד שנוצר בצק אחיד.
  5. מחלקים אותו לשניים, יוצרים כיכרות עגולות ומאשפזים בתבניות. במרכזה של כל כיכר, בעזרת סכין חדה, חורצים מין X, שולחים לתנור ואופים כחמישים דקות, או עד לעמידה במבחן הטסטר. מצננים על רשת, ולא שוכחים להכות בכיכרות כדי לשמוע את צלילן.

 

 

חזרה