שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פול ירוק בסגנון הודי / נועם ליפשין


חומרים (6 מנות)
1 ק"ג פול ירוק טרי בתרמילים
2 עגבניות מרוסקות
200 גרם רסק עגבניות
2 כוסות מים
3 כפות אבקת קארי הודית משובחת
1 כף כמון
2 כפות פפריקה מתוקה
4 פלפלים חריפים יבשים
2 בצלים קצוצים דק במעבד מזון
4-5 כפות שמן
מלח
1 כף סוכר
אופן ההכנה
  1. קולפים את פולי הפול מהתרמילים.
  2. מחממים בסיר את השמן ומוסיפים את הקארי, הכמון והפפריקה, ומטגנים כ-3 דקות.
  3. מוסיפים את פולי הפול ומטגנים עם התבלינים כ-2 דקות. מוסיפים את הבצל קצוץ. לאחר כ-2 דקות נוספות מוסיפים את העגבניות ובוחשים היטב. מביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את רסק העגבניות, 2 כוסות מים רותחים, סוכר והמלח ובודקים את הטעם. מוסיפים את הפלפלים החריפים מביאים שוב לרתיחה, מקטינים את הלהבה ומבשלים שעה וחצי.


    הפילפלים החריפים מוסיפים פיקנטיות מיוחדת, אם אתם לא אוהבים חריף - אפשר לוותר עליהם.

חזרה