|
|
|
|
עוגת שמרים עם קליפות הדרים
/ מיכל לוי-אלחלל
|
חומרים
|
לבצק: |
1 ק"ג קמח |
40 גרם שמרים טריים |
1/2 כפית קינמון |
1/2 כפית מלח |
1/2 כוס חלב או שמנת מתוקה, פושר |
1/2 כוס סוכר |
5 ביצים |
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות |
למלית: |
50 גרם חמאה מומסת |
1 כוס סוכר חום |
קליפה מגוררת מ 4 תפוזים או לימונים |
כלים: |
תבנית פאי בקוטר 24-26 ס"מ |
אופן ההכנה |
- משמנים את התבנית.
- מכינים את הבצק: שמים את הקמח בקערת המערבל עם קרס הלישה. מפוררים את השמרים לתוך הקמח, מוסיפים את הקינמון, המלח, החלב והסוכר ומערבלים היטב. 3. מוסיפים 4 מהביצים ולשים כ 10 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את החמאה בהדרגה ולשים עד שכולה נבלעת בבצק.
- מכסים בבד לח ומשהים לתפיחה בטמפרטורת החדר כ 30 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו. מעבירים למקרר ומשהים כשעה.
- מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח ומרדדים למלבן גדול בעובי חצי ס"מ. מברישים את הבצק בחמאה המומסת ומפזרים עליו את הסוכר החום והקליפה המגוררת.
- מגלגלים לגלילה וחותכים לפרוסות בעובי 4 ס"מ. מסדרים את הפרוסות בשכיבה בתבנית, בצורת פרח וברווחים של כ 1 ס"מ זו מזו. מכסים בבד לח ומשהים לתפיחה כ 45 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס). טורפים את הביצה שנותרה, מברישים את העוגה בבלילה ואופים 40-50 דקות, עד שהעוגה מזהיבה.
| חזרה | | |