פעם הייתה פה רפת: מסעדות במושבים ברחבי הארץ

ניוקי, שניצל וערימת חציר: מסעדה איטלקית בסגנון כפרי, ביסטרו מפונפן, מסעדת בשרים וגם מסעדות שף - לכבוד תחילתו של האביב קבלו מקבץ מסעדות פסטורליות במיוחד שממוקמות במושבים ברחבי הארץ

לין לוי ותיקי גולן | פורסם 02:30, 08/04/2017

צילום: לין לוימסעדה במקום רפת, ג'ויס במושב ביצרון (צילום: לין לוי)

מצפון ועד דרום פועלות בישראל מסעדות במושבים. תמצאו אותן במקומות נידחים שבהם לא דמיינתם לפגוש מושגים כמו שף, פארם טו טייבל או ארוחות עסקיות.

 

הן פסטורליות, יש בהן קסם מיוחד והן לרוב ממוקמות בתוך חצרות מטופחות או לצד שדות חקלאיים - מסעדות הממוקמות במושבים הן הבילוי האולטימטיבי לחופש או לשבת עם הילדים, או סתם אם רוצים להימלט מהאספלט ולראות קצת ירוק בעיניים.

 

בדרך כלל מדובר בעסק משפחתי, שכל פרט ופרט בו הגיע עמוק מהלב, והנשמה של הבעלים מושקעת בפרטים הקטנים כגדולים - והכל בשביל שהסועדים יקבלו חוויה מסוג אחר. לפניכם רשימה של מסעדות שפועלות במושבים ברחבי הארץ.

משק מלמד

אריק מלמד, היי-טקיסט לשעבר, מגדל תרנגולות חופש כבר 8 שנים, במשק במושב כפר הנגיד. עכשיו הוא פתח, בסמוך ללול התרנגולות, גם רוטיסרי צנוע עם עופות חופש, הכולל גם חנות ירקות אורגנים.

"מעולם לא חלמתי להיות מסעדן" - ביקור במשק מלמד בכפר הנגיד:

ןעוט...
(צילום: אורי דוידוביץ' עריכה: יותם קצור)

הרוטיסרי של מלמד הוא לא מסעדה עם שף ותפריט בן ארבעה עמודים, אלא הוא מקום שנעים להעביר בו יום עם הילדים, על הנדנדה מתחת לעץ הגדול או סתם בשדה החיטה שמתבדר מסביב.

צילום: תיקי גולן (צילום: תיקי גולן)

צילום: תיקי גולן (צילום: תיקי גולן)

התפריט מצומצם ויש בו בסך הכל עוף (30-80 שקלים), תפוחי אדמה בתנור וסלט (30 שקלים). שימו לב לזה: במהלך הפסח - ארוחות ילדים חינם (שוקי עוף עם תפוחי אדמה).

האלה 56 כפר הנגיד, 054-3314860, לא כשר

 

 

 

מיכאל - ביסטרו מקומי בלימן

מסעדה כפרית עם אווירה מיוחדת, שעל המטבח שלה אחראי השף התל אביבי (לשעבר) מיכאל גרטופסקי. התפריט במקום מחולק למנות פתיחה, מנות בלאדי כפריות שעשויות מחומרי גלם אותנטיים בהשראה אזורית, מנות ים, מנות פסטה ומנות Josper שמכינים בתנור הפחמים המקצועי.

צילום: יח"צשף מיכאל גרטופסקי (צילום: יח"צ)

הגפן 43 לימן, 04-9821250, רביעי-שישי 18:00-24:00, שבת 12:00-24:00, לא כשר

 

בלה

מסעדה כפרית, צעירה וקסומה שנמצאת בכניסה למושב בית שערים שבעמק יזרעאל. על הצד הקולינארי של המקום אחראי השף עידן ליפשיץ (״יועזר בר יין״, ״טוטו״) ועל ניהול המסעדה מופקד שותפו וחבר ילדותו של ליפשיץ, ליאור גולן (לשניים גם המסעדה התאילנדית "צ'אנג בה" שבחיפה).

 

את "בלה" פתחו השניים כדי לנפץ את הסברה המוטעת שטוענת שאין אוכל טוב מחוץ לתל אביב, ומכיוון ששניהם ילידי האזור, היה זה אך טבעי עבורם לנפץ סברות מוטעות במגרש הביתי שלהם.

צילום: לין לוי (צילום: לין לוי)

יש במסעדה הזו אווירה כפרית, קלילה ופשוטה והירוק שעוטף אותה משרה רוגע ושלווה. התפריט במקום הוא איטלקי עם השפעות מקומיות, ויש בו מנות פשוטות ומדויקות כמו פוקאצ'ה אלוהית וניוקי ערמונים (78 שקלים), דג דניס (128 שקלים), מגוון פיצות ומנות בשר כמו ספריבס בוויסקי מעושן (104 שקלים) וקרפצ'יו שמוגש עם צנימי בריוש הנאפה במקום ופרמזן בצד.

 

מושב בית שערים, 04-9830730‏, ראשון, שלישי-שבת 12:00-24:00, לא כשר

 

יאניביצ'י

ביסטרו שף של השף עידן רקיר, השוכן במבנה ותיק בבוסתן הגליל ששימש בעבר כמחלבה האזורית אותה ניהל החלבן ההונגרי יאניביצ'י, ומכאן גם שם המקום.

צילום:יח"צ (צילום:יח"צ)

הודות לתפריט הילדים שמציעים לאורחים הקטנים, וגן השעשועים הצמוד למסעדה, המקום נחשב לידידותי במיוחד למשפחות. בתפריט תמצאו מנות כמו סלט קצבים (64 שקלים), פיצה מוסר ים (136 שקלים), ניוקי סינטה (96 שקלים) ועוד. בימי שישי, בין השעות 11:00-16:00, מגישים כאן ברנאצ', ובמהלך השבוע בשעות הצהריים אפשר למצוא מעסקיות (82 שקלים עבור עסקית).

 

בוסתן הגליל, 04-8222122, ראשון, רביעי וחמישי 12:00-24:00, שישי 11:00-24:00, שבת 12:00-24:00, לא כשר

   

טנדוקה

המסעדה הוקמה לפני כעשור בלב המושבה יקנעם, ומתפקדת כמסעדת בשר כפרית. היא שוכנת במבנה הסילו ההיסטורי של המושבה הוותיקה, ששימש בעבר כאסם של האזור כולו. במטבח, עליו אמון השף עדי כהן, ישנם מעשנת וגריל פחמים ענק, בהם מעושנים ונצלים נתחי הבשר.

צילום: יח"צ (צילום: יח"צ)

חוץ מהבשר יש בתפריט המסעדה גם תבשילים כפריים כמו קדרת בקר ותבשיל עוף בקארי (68 שקלים) ומנות כמו טורטליני (86 שקלים) בעבודת יד במילוי בשר ברוטב ציר בקר, אמפנדס בעבודת יד במילוי בשר או תרד (37-42 שקלים) ועוד.

 

ליד המסעדה גינה פסטורלית שמכניסה את המבקרים לאווירה הכפרית של המושבה, וממש ממול שוכן לו גן משחקים שישמח את האורחים הצעירים.

 

מרכז המושבה יקנעם המושבה, 052-6619299, ראשון 12:00-17:00, שני-חמישי 12:00-23:00, שישי 12:00-15:00, כשר

 

קפה טורקיז

בית קפה ששוכן בלב מתחם קניות במושב בית יצחק. בבית הקפה אווירה כפרית ונעימה, וגם תמצאו שם מרפסת עץ המשקיפה לנוף ירוק במיוחד.

צילום: אורנית בן אברהם לוקץ (צילום: אורנית בן אברהם לוקץ)
התפריט במקום מציע מגוון ארוחות בוקר (56-62 שקלים), סלטים (55-62 שקלים), כריכים, טורטיות, פוקצ'ות ובייגלה, פסטות (52-58 שקלים) ומנות עיקריות כמו פילה סלמון (75 שקלים), שניצל עוף (58 שקלים) והמבורגר (58 שקלים).

 

דרך חפר 19 בית יצחק, 09-8845560, ראשון-חמישי 9:00-24:00, שישי 9:00-16:00, שבת 17:00-24:00, לא כשר

 

ג'וז ודניאל

המסעדה הכפרית בהובלת השף שניר אנג סלע, היא כנראה גם המוכרת ביותר מבין כל המסעדות הכפריות שפועלות בארץ.

צילום: לין לוי (צילום: לין לוי)

המטבח במקום צרפתי-איטלקי, ובימי שני מתקיימים במקום ערבים קרניבוריים. ארוחת הבוקר שמוגשת כאן היא לא אחרת מאשר בופה עשיר של גבינות, סלטים, לחמים ועוד הרבה דברים טובים. יש כאן גם טאבון בו נאפים דגים ומנות כמו רוטלו ריקוטה (42 שקלים). המקום נעים ומזמין במיוחד, ולא כדאי להגיע לכאן בלי להזמין מקום מראש.

 

אנשי בראשית בני ציון, 09-7714122, ראשון-שישי 9:00-23:00, שבת 12:00-23:00, לא כשר

 

קופינאס

המסעדה הזו היא פרויקט הנצחה של המושבה צור משה, שהוקמה על ידי עולים מיוון. מלבד היותה אחת המסעדות היפות באזור, היא גם שוכנת בתוך מבנה לשימור ששימש בשנות החמישים של המאה הקודמת כמאפייה לחברי המושב.

צילום: לין לוי (צילום: לין לוי)

במסעדה חדר פרטי ומרפסת חיצונית מקורה עם טאבון לבנים איטלקי, ממנו יוצאות פיצות כמו פיצת גירוס משובחת.

 

השיבולים 3 צור משה, 09-7722672, ראשון-שבת 9:00-23:00, לא כשר

  

 

ג'ויס

מסעדה כפרית משפחתית שממוקמת בתוך מה שהיה פעם לא אחר מאשר רפת. על המרפסת עם הדק מגדלים בעלי המסעדה עדניות עם תבלינים, והנוף לשדות החקלאיים עוצר נשימה. ליד המסעדה יש נדנדות לילדים, ובחלק הפנימי שלה מזווה פתוח שבו מוצגים לראווה מוצרי הגלם והכלים היפים בהם משתמשים במקום וניתנים גם לרכישה על ידי הלקוחות.

 

המסעדה שייכת למשפחת דדון, והם גם ממלאים את מרבית התפקידים כאן - על הקונדיטוריה אחראית הבת שסיימה לימודי קונדיטוריה, על המטבח האמא דניאלה (מעצבת אופנה במקצועה, שגילתה את אהבתה למטבח כשהייתה בעלת קייטרינג) ועל הצד הניהולי אחראי האב דודי. בימים אלו המסעדה עוברת תהליך שדרוג אינטנסיבי, עליו מפקח היועץ הקולינארי מיכאל כץ, שהיה בין היתר בין מקימי קבוצת "אדום" הירושלמית.  

 

במטבח המסעדה טאבון מרשים, שאחראי על 40 אחוז מהמנות המוגשות שם, ביניהן פוקאצ'ת סביח (50 שקלים) מדהימה ופיצות מקוריות. בנוסף, תמצאו שם פטה כבד עם ריבת בצל (45 שקלים) במרקם קטיפתי, ומנת סלמון עטוף בתערובת שומשום שחור.

 

במקום גם מיישמים את גישת הפארם טו טייבל והגבינות מגיעות מחוות "בופאלו" השכנה, הביצים הישר מהלולים של "הביצייה", שנמצא גם הוא בשכנות, היינות מהיקבים באזור והתבלינים, כאמור, גדלים בגינת הירק שבמרפסת המוצלת. בימי שישי ושבת מוגש במקום בראנץ' מוצלח במיוחד.

 

הוותיקים 54 מושב ביצרון, 077-9977005‏, ראשון-חמישי 18:00-23:00, שישי 8:30-15:00, 19:00-23:00, שבת 10:00-23:00, לא כשר

 

כרמים

מסעדת שף בהובלת השף סהר רפאל, שציינה לא מזמן 15 שנות פעילות. התפריט כולל את מנות הדגל הקבועות כמו בקלאווה טלה (45 שקלים), חציל אציל (41 שקלים), סטייק סינטה במשקל 300 גר' (119 שקלים), פילה מוסר ים (105 שקלים) ועוד מנות עונתיות מתחלפות.

צילום: שי בן אפרים (צילום: שי בן אפרים)
 

בין השעות 9:00-12:00 מוגשות במסעדה ארוחות בוקר (55-65 שקלים), ובימי ראשון-חמישי ניתן ליהנות כאן גם מעסקיות שמחירן כמחיר המנה העיקרית. אל תפספסו את הגינה בחוץ, גם אם אתם לא מעשנים.

 

מושב סגולה, 08-8505859, ראשון-שבת 9:00-24:00, לא כשר

 

Luchana

מסעדה איטלקית קטנה שמציעה מנות ראשונות כמו אנטיפסטי, פיצות (48-58 שקלים), ביניהן גם טבעונית, דגים ופסטות טריות (48-64 שקלים). בנוסף יש גם תפריט טעימות מעניין שמחירו 158 שקלים לסועד.

 

תחנת דלק בכניסה למושב אמונים, 08-8661396, ראשון-חמישי 17:00-23:00, לא כשר

הכנענית

מסעדת שף שמתמחה בבשר, ומחזיקה במעשנה ובטאבון אבן. תמצאו כאן בין היתר מטפונה עוף (74 שקלים), שהיא למעשה חצי עוף שמעושן שעות בגחלים, ומוגש לצד צ'יפס ומטבלים, סטייק אנטרקוט (114 שקלים) וצלע עגל (130 שקלים), אבל גולת הכותרת כאן היא פלטת השף שמוגשת עם מבחר סוגי בשר.

צילום: יח"צ (צילום: יח"צ)

צומת כפר אדומים, 02-535-5351‏, ראשון-חמישי 17:30-23:00, כשר

 

דרך הגפן

מסעדה חלבית שממוקמת בתוך גן פורח עם צמחי תבלין, בריכת מים וגשר קטן. עיצוב המסעדה משלב בין חדש לישן, והתפריט הוא בסגנון ים תיכוני עם נגיעות מהמטבח האיטלקי והצרפתי. יש כאן גם חדר פרטי מיוחד שפונה לגן הירוק עם חלונות זכוכית שמאפשרות לטבע להיכנס הישר לתוך הצלחת.

צילום: דרך הגפן (צילום: דרך הגפן)

תוכלו ליהנות כאן ממגוון ארוחות בוקר (58-64 שקלים), כריכים ומיני כריכים, סלטים וממזטים של בוקר. בצהריים ובערב מגישים כאן פסטות, פיצות, ריזוטו ודגים.

 

דרך הגפן 1 בית זית, 6502044 -02, ראשון-חמישי 9:00-23:00, שישי 9:00 -14:00, כשר

 

מוזה בהר

מסעדה השוכנת במבנה מעוגל עם חלונות פנורמיים, משקיפה על הרי ירושלים המרהיבים ביופיים.

צילום: לין לוי (צילום: לין לוי)

המקום שייך ליפעת וירון ארמוזה, ומציעים שם ארוחות בוקר רגילות (64 שקלים ליחיד ו-108 שקלים לזוג), ארוחות בוקר משודרגות כמו אגס בנדיקט (62 שקלים), מנות ראשונות כמו סלמון כבוש בהדרים וערק (44 שקלים) וסלט פטריות חמות (46 שקלים), עיקריות כמו קוד דה בף (169 שקלים), חזה אווז קריספי (112 שקלים) ורביולי כרישה (64 שקלים) ובגזרת הקינוחים - קינוחי פרווה מפתיעים כמו פאי לימון בבכוס (44 שקלים).

 

מושב שורש, 02-6246897, ראשון-חמישי 11:30-24:00, שישי 9:00-15:00, כשר 

 

הצטרפו וקבלו עדכונים שוטפים גם בטוויטר
 לכתבה זו 115 תגובות ב-46 דיונים